Friday, October 19, 2012

Review Hantaran + Bunga Tangan

Assalamualaikum. Alhamdulillah, hari ni genap 2 minggu saya bergelar isteri kepada suami tercinta...hehehehehehe... Last entri saya bagi tau nk review pasal hantaran kan...Hmmmm,,,hantaran tema saya pilih ialah Pink+Purple. and pilihan warna untuk pink tu boleh lah kita pelbagaikan range tone from light pink,medium pink and dark pink..sama gak ngan purple. Untuk hantaran, bajet yg saya keluarkan untuk belah lelaki dan belah perempuan dalam RM100.00 macam tuh jer...bagi saya dah cukup budget dah tuh sebab xnak buang duet ke hiasan hantaran. Brg mostly saya beli kat Nilai 3, cuma tambah sket2 je kat kat Semua House mana yg xcukup tuh.

Hantaran belah lelaki saya dengan kak ipar saya yang buat dan hantaran belah lelaki ke perempuan saya buat separuh, then bagi keluarga mentua yang buat selebihnya..hehehehehhehehe... Simple je hantaran kawen saya...heheheheheheh..cukuplah sekadar memenuhi syarat.....






Haaa,,,untuk hand bouquet,,memang cita2 dari azali lagi nak guna fresh flower...hehehehehe...so saya gi lah tanya kat butik pengantin kasih koo tuh )tempat saya amek baju sanding tuh) adn diorang charge RM70.00 rasanya tok fresh flower.and adelah dalam 20 kuntum camtuh..20 ke 12 kuntum..lupe pulak...tapi mmg mahal lah kan...haih,,,so saya pon pikir la nak beli je bunga kat petaling street..and bunga kat situ mmg murah pon,,,tau la kan,,dulu cinta hati saya salu beli bunga kat situ..hehehehe...so masa harinikah tuh,,kak ipar saya nk offer tuk support bunga...huh,,lega hati,,,and bunga yg kak ipar beli murah jer..ade la dlm RM40..ade 24 kuntum rose putih, and 12 kuntum ros merah...untuk hand bouquet xguna semua pon,,sebab berat kot..dah banyak sgt bunga,,tu pon saya rasa hand bouquet saya dah besar dah tuh...heheheheheheh...meh usha pic kat bwh nih...total kos tuk hand bouquet dalam RM50.00 jer...bunga tu kalo korang nk beli kurang lg pon boleh,,sbb yg kitorng beli kat RM40 tu pon,,xguna sampai habes bunga nye...then balut ngan tisu basah,, pastu lilit ngan riben. riben pon bape sen jer kan...heheheheheheh....