Wednesday, December 19, 2012
Tuesday, December 18, 2012

Pizza Udang Tempura



Haaaaa kasik mukaddimah dengan gambo dulu....okay..dah puas tatap...ha mula kan cite..cita basi dah pon.makan pizza udang tempura ni masa kat Jusco Ipoh yg baru tuh ha..Jusco ape ntah aku pon xtau..yg pasti bukan jusco yg aku salu g tuh..ni baru punya...

Ok la jusco baru ni..pilihan kedai yg ade semua yg jenama2 affordable....(eh kau yg rasa affordable..maklumlah nk pi JPO jauh panggang dr api...)....niat ati nk g mkn pizza baru ni jer...dok bebel2 kat laki aku,,,bang,,pizza tu cam sedap jer,,moh ler mkn,,cukup nampuloh kali bebel,,baru dpt rasa..kejam kan laki aku....hehehehehehehe...

Tapi aku lagi kejam kau,,,baek turun escalator jer,,aku nmpk kedai vincci tu owg dok beratur sampai keluar..ya hampun,,,sales ker.omaigod,,,YES hokay....Year End Sale....Ya Allah,,langkah kanan betol aku hari tuh...rembat 4 helai baju PDI then rembat 2 pasang kasut Vincci..murah giler....murah sesangat....tp yg geramnya,,aku soh laki aku beratur,,ya hampun muka die sambil beratur tuh rasa mcm nk tumbok2 jer..masam nye jgn ckp lah kan...tp seb baek laki....kang tumbok dah jatuh dosa..lau tunang dulu,,leh la tumbok2...hehehehehehehehhehe......

Baek habes je byr kat cashier,,,dan2 ajak blk..nk test baju baru ngan kasut baru...tp syg tol lah,,nk beli skinny pants tuh..cantek giler ahhh,,,ala2 kpop...warna opkos la color blocking..murah gile rokay...tp syg seribu kali syg,,size nye alahai...kecik2 mulus....
Wednesday, December 5, 2012

Cabaran Dan Dugaan

Salam. Alhamdulillah, dah genap 2 bulan saya menjadi isteri kepada suami yang terchenta En. Mohd Fairul. Kehidupan semakin hari semakin penuh dengan cabaran dan dugaan. Mudah-mudahan kami tabah dalam menghadapinya.

Saya bersyukur sangat dapat suami yang sangat sabar dengan perangai saya yang kadang2 mcm budak 5 tahun,,dan kadang2 berubah pulak mcm owg tua 78 tahun punyer perangai..

Balik nih nk mintak maap la ngan En. Suami,pagi tadi terckp burit lak kat die...hehehehehehehehe....menyesal pulak.... (yelakan,die dtg kat aku die kentut sekuat2 ati dier..hah kan da terkeluo perkataan burit)
Gemok giler aku pas kawen.haih.
Wednesday, November 28, 2012

Mereng Jap!!!

 Oit bangun lah, pemalas!!!ko keje ko asek mkn tido mkn tido.


Adoyai,susah betul kalo duk umah ngan owg tua ni...siang mlm pagi petang nak membebel.


Ko pon satu kiko,,memang aku nengok keje ko mmg membuta je pon. 

Diam la korang semua.mata aku pedih sangat nih..nk bukak pon xlarat dah nih.. 


Tuesday, November 27, 2012

Yeah Menang Peraduan Nescafe Gold

Gembira xterkata..sebab xpernah menang peraduan..Syukur Alhamdulillah...
Monday, November 26, 2012

Berjalan dan berjalan dan berjalan

Salam. Hujung minggu yang sangat penat. Minggu lepas ade jemputan kawen kat Chemor, maka berangkatlah kami laki bini ngan member aku sowg ni ke chemor. member lhdn kitorang kawen. tapiii,,,,xhabes dengan chemor, kitorang pakat g Cameron Highlands okay. tido sana semalam. jalan2 kat Teh Boh, Kea Farm pastu petang blk singgah umah mak mentua jap...borak2 duluthen mlm gerak blk kl..sampai kl kul 1 pagi...wahahhaahhahaha...pagi ni jgn ckp la mood aku cane kan..rasa cam nak maki je semua owg dlm tren td tuh...


I Love You En. Suami (Baju hantaran sy bg kat en somi)




 pehal usha-usha?? (Ya Allah,,lengan ke betis tuh)

 Tu seluo jeans tu baru beli kat bwh tuh hah..sebelom naek cameron g kat Petronas nk salin seluar jeans,,sekali tgk,,silap bwk jeans,,jeans yg aku bwk tuh jeans yg tuk cat2 umah gituh,,lusuh bebenau....miahahahahahaha....mood nk g Cameron terus kelaut...tpi En Suami saya mmg sporting..xpe,,ape ade hal,,kite beli jeans baru...hehehehehehehe...





Seronok tol dpt g jenjalan. Tapi sampai je kl,,terus merenung dan mengenang naseb,,lambat nye lah kan nak gaji....berjalan ni mmg bnyk pakai duet...
Monday, November 19, 2012

Hujung Minggu Yang Tidak Produktif

Salam. Hmmmmm....sabtu n ahad lepas langsung xsehat...muntah2 dan berak2 saling berselang seli...perghh,,satu umah mak mertua aku kena muntah2 nih...haih...hari ni pon still cirit2 gak nih...lemahnye lah badan...mlm ni kalo xelok gak,,nk g klinik lagi lah....

Tapi semalam badan ade lega sket lah kan,,tpi still berak2 lagik,,,aihh,,xkan nk duk umah je..en suami pon da blk,,maka moh le kite ke sogo jap.rembat 2 pasang baju Seed then pi byr...turun escalator bagi tau kat en suami,moh le kite blk,,lega dapat rabak kan dompet...pastu dan2 saket datang blk...miahahahhahaha....

Tapi xblk lg,,en suami ajak pi tgk wayang cite ajiboy...hantam saja lah...citer buleh lah tahan...memandang kan xde citer yg best nk tgk...istandbul aku datang mcm xbest jer...skyfall dah tgk..tu je la..last2 tgk je la ajiboy...

Mode:nk cepat dpt baby,,tp xdpt2 lg pon..haih..kena usaha lagi nih....wallah....
Wednesday, November 7, 2012

Pes time tgk wayang cite kartun

Alhamdulillah,da genap sebulan dah bergelar isteri..winkkk....syukur alhamdulillah,kehidupan sebagai suami dan isteri memang indah..indah time xgaduh,,cer time gaduh,,,wallahhh,,,sume benda jadi menyampah..

Semalam,dating kat e@ curve,tgk citer nemo 3d kaw..xpenah2 kami tgk wayang citer katun,sebab rasa mcm rugi je tgk wayang citer kartun...tapiii,,tiket free kan,,xde mslh lahkan...pulak tuh citer 3d...ok lah,,boleh tahan lah citernyer..

Hmmmm,,minggu ni blk kg ipoh. En suami mebi stay seminggu kot kat sana..aku lak blk kejap je.ahad blk kl sengsorang coz isnin keje..En suami nyer opis cuti semggu...haihh....apa nk wat,,tuntutan kerja...sedih2...
Friday, November 2, 2012

Wahhh,,Jumaat sudahhh.....

Salam Jumaat pembaca blog. Wah,,ntah ade ke idak owg duk baca blog aku nih..chat box pon xwat..hehehehhehe...

Sekejap je da jumaat. Hmmm,,malam ni nak wat scrub lah..wat kat umah jek okay. xdak duet nk g spa bagai.dah lama dah xde masa nk belek2 muka ni sejak kawen..semua masa dihabeskan ke suami..letih nauu...masa tok diri sendiri pon dah xde..sob2...xpe,,,itulah tanggungjawab isteri kannn!!!hihihihihihi...

So malam ni nekad gak nk wat scrub.lantak la kain bertimbun tuh,,sok pagi kite basuh yer...lantak la kain yg xberlipat lagi tuh...sok pagi kite lipat yer..mlm ni nk belek2 muka jer..nk picit2 bintik hitam jer..pastu bau2..miahahhahahaha.....

Sabtu lak,,kalo rajen nk g exercise lah...badan da gemok oii...udah mencecah 70kg oiiii..bia betolll...haihhhh...

Sekian.........................
Tuesday, October 30, 2012

Selamat Hari Raya Aidiladha!!!

Alhamdulillah,hari ni baru mula keje seperti biasa. Semalam saya ngan en. suami cuti pi wat kad nikah. heheheheheh..cuti pon ati xsenang tau..boss en. suami membebel je keje bnyk la hapa lah....

Tahun ni kami beraya di Ipoh, di kg suami. berdebar okay nk g sana. first time pegi ni walaupon time tu da 3 minggu kawen. cuaknya jgn ckp la kan. on the way dlmketa xberckp pon..diam je...otak da merayau kemana2...lawak2...tapi alhamdulillah,,,semua berjalan lancar..keluarga belah sana pon mcm ok je nampaknya dengan saya... Pagi raya siap2kan en. suami,,pastu pulun wat kerja kat dapur sebab ade wat kenduri doa selamat jumaat petang tuh,,pas semayang jumaat..famili belah saya pon dtg gak nk kenal2 ngan biras katakan...heheheheheh..then,,petang2 sket,,terus gerak naek Cameron Hoghlands dengan mak ayah and adik beradik saya...pergi bercuti nak belanja mak ayah and kakak and abg coz bnyk tlg masa kawen rituh...stay kat sana sehari pastu diowg blk,,tinggallah kami berdua untuk mlm yg berikutnya...hehehehehe....

Tapi yg xbestnye,,hari kedua kat Cameron,, demam lah pulak..haih,,,rosak sket honeymoon..heheheheheh.....

Insyallah,,minggu ni nak blk Ipoh lg kot. Somi nk g sowg jer,,tp sy mcm nak ikut...hmmm,,tgk la nnti caner...
Tuesday, October 23, 2012

Hantaran Kawen

Salam. huh,semalam xsempat nk update. biasalah kalo hr isnin mmg keje melampau2 bnyknye...nak catch up keje last friday and keje this week,,so setiap hr isnin mmg bz..

Ok,,kali ni nk cerita pasal hantaran kawen saya kepada encik somi,,dan encik somi kepada saya.

Saya kpd En. Somi
1) Set Wallet
2) Jam Tangan (sebabkan kotak jam ni kecik na beno,,so ptg nk nikah pon sy g jln tar jap,pi beli coklat nk ganding sama ngan jam,xde lah nmpak jam tu terkonteng2)
3) Kemeja
4) Set Body shop
5) Buah
6) Brownies SR
7) Set Pencuci muka
***Set sy bg Encik Somi suma yg ala2 kadar je,,laki den pon xkesah tentang jenama2 nih***selamat duet...kihkihkih

Encik Somi kpd Saya
1) Mas Kahwin
2) Beg Tangan
3) Buah
4) Sejadah
5) Cincin + Cek
***Saya ada beli kasut tuk wat hantaran,tp xtau knp diowg xletak,,haih,,penat je beli mhl2...***

Kat bwh ni gambo hantaran saya bg kat encik somi. simpel je hantaran nih..xnak buang duet ke hantaran.baek korang buang duet ke goody bag tetamu. baru tetamu puas hati.




Ni lah gamba kasut yg xjadi diwat hantaran. baru hr ni berkesempatan nk pakai. hehehehehehe...


Friday, October 19, 2012

Review Hantaran + Bunga Tangan

Assalamualaikum. Alhamdulillah, hari ni genap 2 minggu saya bergelar isteri kepada suami tercinta...hehehehehehe... Last entri saya bagi tau nk review pasal hantaran kan...Hmmmm,,,hantaran tema saya pilih ialah Pink+Purple. and pilihan warna untuk pink tu boleh lah kita pelbagaikan range tone from light pink,medium pink and dark pink..sama gak ngan purple. Untuk hantaran, bajet yg saya keluarkan untuk belah lelaki dan belah perempuan dalam RM100.00 macam tuh jer...bagi saya dah cukup budget dah tuh sebab xnak buang duet ke hiasan hantaran. Brg mostly saya beli kat Nilai 3, cuma tambah sket2 je kat kat Semua House mana yg xcukup tuh.

Hantaran belah lelaki saya dengan kak ipar saya yang buat dan hantaran belah lelaki ke perempuan saya buat separuh, then bagi keluarga mentua yang buat selebihnya..hehehehehhehehe... Simple je hantaran kawen saya...heheheheheheh..cukuplah sekadar memenuhi syarat.....






Haaa,,,untuk hand bouquet,,memang cita2 dari azali lagi nak guna fresh flower...hehehehehe...so saya gi lah tanya kat butik pengantin kasih koo tuh )tempat saya amek baju sanding tuh) adn diorang charge RM70.00 rasanya tok fresh flower.and adelah dalam 20 kuntum camtuh..20 ke 12 kuntum..lupe pulak...tapi mmg mahal lah kan...haih,,,so saya pon pikir la nak beli je bunga kat petaling street..and bunga kat situ mmg murah pon,,,tau la kan,,dulu cinta hati saya salu beli bunga kat situ..hehehehe...so masa harinikah tuh,,kak ipar saya nk offer tuk support bunga...huh,,lega hati,,,and bunga yg kak ipar beli murah jer..ade la dlm RM40..ade 24 kuntum rose putih, and 12 kuntum ros merah...untuk hand bouquet xguna semua pon,,sebab berat kot..dah banyak sgt bunga,,tu pon saya rasa hand bouquet saya dah besar dah tuh...heheheheheheh...meh usha pic kat bwh nih...total kos tuk hand bouquet dalam RM50.00 jer...bunga tu kalo korang nk beli kurang lg pon boleh,,sbb yg kitorng beli kat RM40 tu pon,,xguna sampai habes bunga nye...then balut ngan tisu basah,, pastu lilit ngan riben. riben pon bape sen jer kan...heheheheheheh....












Thursday, October 18, 2012

Review Baju Nikah

Salam. Untuk entri kali ini saya nak review sket baju nikah saya..baju nikah suami saya xpyh lah review kan..baju melayu biasa jer..then kitorang p beli brooch kat Jalan tar tampal kat songkok die...bagi naek seri sket..simple jer...yg rumitnye baju pompuan nih...

Untuk baju nikah saya,,kain saya beli kat Jakel Jalan Tar jer..time tu ade promotion Set Lelaki + Perempuan. set tu harga RM250 yang include 2mt Lace+4mt Satin and tok lelaki 5mt satin. Tapiii...nampak x,,ada tapi tuh,,,saya mmg xsuke kalo baju saya kain satin,,so kain satin tu saya wat sebagai lining and saya pi pulak kat Kedai Osman Silk kat tepi Maya Jalan Tar tuh,,pi beli chiffon...Chiffon kat situ semeter RM19.00..saya g beli 6 mt chiffon...untuk wat baju kena pakai 5mt and semeter saya wat selendang. Baju tu pakai 5mt coz saya wat kain meleret kebelakang sket tuk feeling ala2 princess...kihkihkihkih....then saya pi pulak beli kain net 1 1/2 mt tuk wat veil....banyak kan keperluan tuk wat baju nikah...pastu saya pon anto la pi tailor saya...mmg dah biasa ngan akak ni dr dulu lg...

Saya decide nk wat baju kurung moden biasa jer...then nk tampal lace yg beli kat jakel tuh kat atas chiffon tuh..tampal kat kaki baju,,kat kaki kaen and kat lengan...and lebih tu tampal kat veil...pergh,,,ingatkan nak tampal leh jahit jelujur je kan...tp kena g anto sulam tampal pulak..haih,,tang situ dah rugi duet dah..tapi xpe...hasilnya saya amat2 berpuas hati...then dah tampal lace,,,kasi jahit cantum kan baju tuh....

Pas dah siap,,saya pon anto jahit manik..xlarat aih nk jahit manik sendiri...tp manik tok veil saya jahit sendiri...hehehehhehehe....coz veil siap last minit,,xsempat nk anto jahit manik kat akak tuh...

Kesimpulannya,,cost beli baju and tempah semua:
Baju Set Jakel = RM250.00
Kain Chiffon 6mt = RM114.00
Manik and Tempah Baju Pompuan = RM350.00
Tempah Baju Lelaki = RM100.00
Songkok and Brooch = RM40.00
Sulam Tampal Lace = RM150.00
***Sampin pinjam ayah punyer je...FREE
Total = RM1004.00 <-------------- dah overbudget dah nih...miahahhahahaha...tp xper,,,coz baju tu hak kite sendiri..and raya haji ni kite kasik pakai blk..feeling2 pengantin baru gituh...

Meh usha baju nikah saya kat bwh nih....baju kurung moden jer...






Next entri saya review tok hantaran yer...stay tune okay...

Wednesday, October 17, 2012

Review Sanding Part 1

Salam... Review untuk hari persandingan saya.. Alhamdulillah, semua berjalan dengan lancar, ade lah satu dua cabaran dan dugaan dan alhamdulillah dapat jugak diatasi last minit.



So yang pertama sekali kite review baju sanding saya yer. Baju sanding ni saya ambil dengan butik Kasih Koo kat Taman Seri Gombak. Banyak pilihan baju size XXL dan tempahan baju untuk size XXL pon agak berpatutan harganya.. So tema hari sanding ialah dark purple. Baju saya amek yg sedia ade and baju suami saya, tempah yg baru.. segak sungguh design ala chinese coat nih...Cantik kan baju butik kasih koo nih..kira cantiklah bagi saya coz berpatutan dengan harga yg ditawarkan..

Next, entry saya review baju nikah saya dan hantaran saya yer...Salam....kalo nk tanya anything,,just drop a comment je k....
Tuesday, October 16, 2012

Alhamdulillah. Selamat sudah ijab dan qabul (05.10.2012

Assalamualaikum... Blog ini saya buat khas untuk penulisan dan tatapan saya sendiri..dan juga boleh dijadikan rujukan pada sesiapa yg ingin melangkah ke alam perkahwinan...heheheheehehSo hari ni saya nak review sket hari pernikahan saya yg berlangsung pada 05.10.2012. Alhamdulillah dengan 2 kali lafaz saya sah bergelar isteri kepada suami tercinta Mohd Fairul. Hubungan yg pada mulanya hanya sekadar suka2 berakhir hingga ke jinjang pelamin. Majlis berlangsung di surau kg puah yang lebih kurang  minit saja dr rumah saya...hehehheeheh....Tidak ada kata yg dpt menggambarkan perassan saya ketika itu,,rasa cemas, gelabah,gembira,takot, semua bercamput baur..tapi alhamdulillah,,semua berjalan lancar.Syukur ke hadrat illahi.... Next entri saya review hari persandingan saya yer..stay tune...