Monday, May 25, 2015

Anak baru seorang,tapi seboknya mengalahkan yg ada anak 10 orang

Assalamualaikum.

Yup. lately ni aku terlampau sebok..sebelum ni keje x banyak mana pon. tapi bile kita da plan nak cari income lebih,haaa kat situ la keje da bertambah2...nanti aku update yer keje part time aku tu...tapi xmembebankan pon sebab aku minat ngan benda cenggini..


Cuma x best nya xde masa nak update belog..otak dah tepu woiii...xde idea nak menulis...aku cuma menulis keluhan aku je laa...hehehehehehe....

pasal si adam plak, so far alhamdulillah...semakin faham dengan semua benda persekitaran,bunyi2 binatang pon da tau,nama binatang pon da tau, nama anggota badan pon da tau...syukur alhamdulillah...mggu depan genap 1 tahun 8 bulan...selera makan pon memang terbaik...hari2 nak makan nasi lemak..kalo bg roti canai memang x makan la jwbnya..paling pebret mkn bubur...aku kalo wat bubur,memang meriah sokmo la bahan dalam tu..tu psl dia suka....

pasal aku lak,,,hmmm..dah kat sebulan saket tekak,last 2 weeks,aku g cek amek darah, ada jangkitan kuman sikit kt result darah tu...so doktor bg antibiotik,now antibiotik dah habes, still x fully recover...mls da nak g amek ubat,so jaga pemakanan aje la...no ice,no pedas2...tapi kadang2 tu terbabas jugek....


Tuesday, May 19, 2015

Iklan Berbayar: Sewa lori untuk pindah barang sekitar KL/Selangor

Ada sesiapa yang mencari lori untuk angkut barang, meh nak suggest satu abang ni...servis tip top. lagi pon lori dia jenis bonded box...area KL/Selangor. kalo luar dari area ni pon boleh ajer...korang hulur aje lan ongkosnya....so kalo nak tahu harga, contact abang ni yer...abang lori 013 6390449




ihsan gugel
Monday, May 18, 2015

sendunya blog ko kan!!!

Assalamualaikum!! Hari isnin dah..pejam celik pejam celik dah tgh bulan 5 dah..aku rancangnya nak puasa ganti hari ni....tapi menonong je mulut makan pg tadi...

aku yang sebenarnya nak cerita sikit,aku ada dapat projek untuk buat candy booth bulan 6 ni...sesapa member aku yg baca,tlg la doakan supaya nampak berseni sket deco aku tu..risau weh,,tangan dah la xberseni mana...so tok projek yg pertama ni aku telah terlebih semangat sampai dah beli meja lipat...hehehehehehe..ala kebetulan tesco wat promosi,laju la aku sambar....

balang kaca pon da beli sket pastu pinjam abg aku punya bekas sket...hehehehehe....


memintak la menjadi candy booth aku....

ok stop pasal cite candy booth..nak cite pasal weekend yg lepas...weekend lepas aku g ikea...g beli balang kaca je..pastu singgah la kedai spotlight....yg bnyk blogger2 kraf gebang kan tu...wahhh mmg best spotlight ni..tapi satu,mahal lah weh....tapi tok cuci mata ok jer...suka tgk kain2 kat sana...semo design internasionale gitu...

tgk ajer suke,,penghujungnya nagoya gak yg ko tuju...ahahahahahah

so skang ni misi aku nak menjahit skirting tok meja candy booth....
Thursday, May 7, 2015

video dubsmash paling lawak so far

Okeh...sila kan korang tengok..setakat ni, ni la video yang aku rasa paling kelakar.....hehehehehehehe.....


video



Sunday, May 3, 2015

sesak weh highway ke utara

Alhamdulillah lepas 10 jam baru ak sampai ipoh weh....ak betolak dlm kol 11 pg hari jumaat tu....punya la hazabedag jem.masuk je duta.da jem..nak smpai ke rawang makan masa 3 jam weh...ak benti mkn jap kat pekan rawang .pastu sambung blk ke ipoh ikot jln lama....pon jem weh....last2 kua blk dr tanjong malim...smpai la ke simpang pulai lam kol 11 malam gitu... aku rasa jem kali ni mengalahkan raya.....

Yang ak kesiannya.ada satu keta alza ni.da siap ikat reben da..keta pengantin la kiranya...ak rasa mesti xdan da tu....pengantin lg sorang tu besanding sorang je la.....hahhahhahahaha.....ni esok isnin nak blk ke kl plak..mintak2 la xjem....kematu bontot dok lelama lam kete....