Wednesday, April 30, 2014

Yay esok cuti.....

Assalamualaikum pembaca blog aku ni..ade ke idok owg baca ni...hoh,lama x update blog kan.sebok nye mcm anak da 6 org.padahal baru sorang.penat weh,blk umah da kol 8 mlm,gitu gini gitu gini da kol 11mlm..tido,kol 6 da bangun...gitu la rutin aku hari2....

Ahad lepas, boring sesangat...so petang tu ajak laki aku g mkn laksa kat titiwangsa.sedap gak laksa kat situ.pekena laksa n rojak,pastu jalan2 jap kat tasik tu..lama nye la xjalan2 kat situ...

Buah hati kesayangan ibu ngan babah

Wiken ni xsaba nak g calaqisya kat shah alam..ada wat sale weh..moh le kita pegi beli baju raya...hahahahhaha....time sale la baru tegedik2 nk beli...hehehehehehe....

Esok cuti hari pekerja.esok 1 rejab kan..jomm tengok kelebihan berpuasa pada bulan rejab tok panduan kita bersama...

Puasa satu hari - Seperti berpuasa 40 tahun dan mendapat keredaan Allah serta syurga tertinggi.
Puasa dua hari - mendapat kemuliaan besar daripada Allah dan dilipat gandakan pahalanya.
Puasa tiga hari - dijauhkan dugaan dunia oleh Allah, dijadikan sebuah parit panjang yang menghalangnya ke neraka.
Puasa empat hari - diselamatkan daripada seksaan akhirat kelak serta fitnah Dajal.
Puasa lima hari - aman dari azab kubur.
Puasa enam hari - dibangkitkan dari kubur dengan muka bercahaya.
Puasa tujuh hari - Allah mengunci tujuh pintu neraka jahanam baginya.
Puasa lapan hari - Allah membuka lapan pintu syurga baginya.
Puasa sembilan hari - keluar dari kuburnya lalu menyeru "Laailahaillallah" dan tidak
ditolak dia dari memasuki syurga.
Puasa 10 hari - Allah memperkenankan semua permintaan dan hajatnya, dijadikan hamparan perhentian di titian Siratul Mustaqim setiap satu batu dan dijadikan dua sayap untuk terbang seperti kilat di titian Siratul Mustaqim.
Puasa 13 hari - Saidina Ali berkata bahawa fadilatnya seperti puasa 3,000 tahun.
Puasa 14 hari - Saidina Ali berkata bahawa fadilatnya seperti puasa 10,000 tahun



Friday, April 25, 2014

Jumaat lagi......

Salam jumaat tuk pembaca blog aku. Macam biasa,setiap hr jumaat,jom baca surah kahfi. ada aku taruk lam post aku kat SINI. Baca yer.banyak kebaikannya..Jom kita amalkan setiap hari jumaat. Insyallah aku akan ingatkan pembaca blog aku untuk baca surah kahfi setiap jumaat.

Minggu ni da betol2 kering dah..Tapi dalam pada kering tu,sempat ok rasa nak menyinggah pegi jusco maluri pas ofis ni...hahahahahha.. Rabu lepas aku g Sogo, rancangnya nk beli baju adam.sbb minggu sebelum tu ada beli baju adam.jenama pigeon tgh wat sale time tu..sepasang rm15 je..murah la kan..so da rembat 2 pasang.rasa nyesal lak beli 2 pasang je.so rabu tu aku g la balik nak rembat lagi 2 pasang ke kan..tgk2 da abes da promotion tu.tapiiiiiiiiiiiii diaganti lak ngan promotion Sembonia and Carlo Rino and Bonia.weh, apa jenis promotion ni kan,,,,kuat tol syaiton tu panggil. So aku pon rembatlah 2 pasang kasut carlo rino..murah je weh. 2 psang rm99 je..kalo belis epasang rm70 camtu kot..so rembat 2 psang dpt murah. pastu aku beli sandal tok mak aku sepasang.sama gak.brand sembonia,,murah je weh..pastu beli kemeja ayah aku..brand bonia..murah gak wehh...dalam pada murah tu abeh la total lam 200 lebih...hahahahahahah...

pastu semalam,aku dapat tau calaqisya wats ale pulak nnti kat butik shah alam.ya allah,teruknya nafus membeli..buruk nye perangai..ni wiken ni,ada jualan gudang pureen. korang tengok kat sidebar aku tu pureen warehouse tu wat kat mana..ada aku taruk kat sidebar aku tu...

aku xpaham tol lah,apesal la semo berlumba2 wat sale....haih..bulan ni bajet lari abes la...da la servis keta mggu lepas..shopping telebih lak tu..kering aku......poket yg kering..aku gebu je..hahahahahhaha...
Wednesday, April 23, 2014

Cerita minggu lepas di One Utama

Ha, lepas je event Johnson's Baby tu,aku pon g la terjah jusco nye market. nak beli sayur2 n ikan sket. mcm ni la rutin mingguan aku...beli sayur n ikan salmon tok wat bubur adam.buah pon beli sket tok wat puree. puree tu aku salu bg belah petang. so far,adam paling suka epal.aku bg plum,dia xsuka.pear pon dia suka gak. mummy yg kat luar sana tu,apa lagi ye buah yg sedap yg kita leh bg? komen sket....

Event tu abes lebih kurang kol 11 kot..sekejap je..eh..lam kol 12 kot..hahahahah..pelupa gilak.maklumlah aii suka mkn semut...kihkihkih...aku nk cita ni,yang aku sonok sungguh beli ikan salmon kat jusco tu..sebab nampak mcm fresh je...compare kat tempat lain yg aku salu pegi lah..xtau la kan kot aku pegi pagi,memang la nampak fresh...hahahahahha..harga leh tahan mahal sket..kalo fillet tu,sekilo RM60.00..sekilo okay...aku beli satu keping je. cukuplah tok wat bubur alm 5 hari..potong kecik...campur brokoli la,kadang2 campur bayam la,kentang la...kobis bunga la...gilir2 kan dengan sayur..salmon je yg aku tetapkan..kalo salmon abes,aku ganti ngan ikan bilis..hehehehhehehehe...korang camna lak wat bubur tuk anak korang..meh la share..aku ni first timer ni...ilmu xberapa nk tinggi sgt..yg tinggi ego je..hehehehehehe...

So,ada x sesapa tau kat mana leh carik ikan salmon yg murah2...kalo boleh yg lam bentuk fillet la...aku ni memang dr lahir keje nak senang je...xtau pasal apa pemalas beno...one utama tu jauh beno kalo sesaja nk g beli salmon je kan...aku da beli kat carrefour wangsa maju...tapi cam x se fresh one utama lah...kat OU tu,salmon dia memang teliur la tgk...gebu2 oren je...

So pas beli sayur,buah,ikan, tu pon abes lam RM50....xpe la..demimu anak...anak bio makan yg berkhasiat..mak ko segala mak nek berkhasiat dia x gemar...not my taste dia kabo..hehehehehe...kat bwh opis aku tu kan,selalu je subway tu ramai gile org lunch, tapi aku sket pon xterasa terpanggil nk lunch kat situ...hish,apa brg makan sayur lam burger,ko kalo nk mkn burger kena mkn burger abg burn...baru mencabar...ehhehehehehe...

video
 ni laki aku la ni,ingatkan dia nk tangkap gambar aku,sekali dia wat video lak.lengan aku tu memang saket mata aku tengok.apesal beso bebeno...nak tejojol biji mata aku nengok..lantak la...hahahhahaha...aii bahagia dpt mkn sesedap...time ni kan,mc tu ada wat game sket,pastu dpt la hadiah lotion..lotion ok.aku memang suka brg free.sapa la xsuka brg free kan...teruja betol aku tgk org dpt lotion kecik..hahahahahaha



Cita pasal ini budak,sekarang da susah nak tido ooo..tido time malam je.siang dia main sesaja.tido pon sejam dua je.pastu bantai main lagi...adam,ibu xdpt wat keje tau.kang kalo tinggalkan,menangis lak.dia nk kita tunggu je depan dia.haih,kot leh main sorang xpe..xjadi keje diwatnya...adam oi..jangan banyak pangai eh. ibu ngan babah keje.atok ngan nenek jaga adam.adam jangan nakal2 tau...



Tengok gambo anak,dan2 rasa nk mintak blk awal..dan2 rasa xsedap badan,dan2 rasa nk demam...hahahahahhaha...dahsyat tol aku ni...adam rilek je ibu dia menggelabah giler....
Monday, April 21, 2014

Johnson's Baby of The Year 2014

 Salam...Ha nampak x tajuk atas tu. Johnson Baby of The Year 2014. Pertandingan yang paling ditunggu oleh semua mummy mummy kat luar sana. Jom la masuk weh. Aku da masuk kan adam tu dah..xtau ler menang ke idok.kot menang alhamdulillah.xmenang pon xpe..saje gedik2 tangkap gambo..heheheheheh...so untuk tahun ini, pihak johnson ade wat pembaharuan. Ada 3 kategori semua nya. Kategori Pertama - 0-12 Bulan, Kategori Kedua - 13-24 Bulan dan Katgeori Ketiga - 25-36 Bulan. So anak korang kategori mana? Kenapa aku beriya sangat nak masuk kan? Sebab hadiah nya bernilai sehinggah RM100,000 weh!!! Gila la kalo xjoin...xkan la korang xguna produk Johnson's kan..sapa yang ada anak mesti guna Johnson's kan...

So, cara nak sertai? senang je kan.meh aku ajar. So dari 1 Mei hingga 30 Jun, korang beli mana mana produk Johnson's Baby bernilai sekurang-kurangnya RM15 dan simpan resit pembelian tu sebagai bukti pembelian. Lepastu lengkapkan borang penyertaan dan kepilkan gambar beserta resit. Penyertaan korang tu korang boleh serahkan dekat mana mana kedai yang mengambil bahagian dimana khidmat fotografi percuma pon disediakan tau...atau korang boleh pos je penyertaan korang tu ke alamat Johnson’s Baby of The Year 2014 Contest, PO Box 3186 Subang Jaya, Selangor; atau nak lagi senang, penyertaan dalam talian melalui Johnson's Baby Facebook Page www.facebook.com/ilovejohnsonsbaby.com


Ni logo untuk Baby of The Year 2014

Meh tengok produk yang aku salu guna untuk aku ngan Adam...Korang camna lak?meh la kongsi ngan aku kat ruangan komen..

 Lotion ni patotnya guna tok Adam kan. Tapi ibu Adam gedik sungguh. Beli dua botol,satu botol taruk lam beg tangan. Yelah, tangan ibu adam cepat kering..heheheheh..so leh sapu2 walau dimana saja ibu adam berada...hahahahhahaha...(skema nak mamp!!)eh tapi memang betol tau,satu aku taruk lam beg tangan and satu lagi kat opis. Tu memang wajib yg kat opis tu..

 Yang baby oil ni guna untuk urut2 kaki ngan tangan adam. Tapi lagi sekali,ibu Adam terlampau gedik,,heheheheh,,minyak baby oil dia selamba badak guna tok tanggalkan make up ngan daki2 dia...hahahahahah.....itu la ibu Adam..satu dalam sejuta..


 Yang ni Adam nya shampoo....Yang ni adam guna sorang je ok..Ibu xkaco...setakat ni guna shampoo ni ok je..rilek je la bila aku shampoo rambut dia,,nak bilas pon rilek je,,xde menggelupo pon..ada setengah budak mcm menggelupo kan bile kita nak bilas shampoo kat rambut tu...


 Yang ni pon adam guna gak..Tapi bila balik kampung Ipoh or bila kua je..sentiasa ada dalam diaper bag.senang ko..kat RnR,aku mandikan pakai ni je.kalo dia poo poo kat mall ke kan,,pakai ni jugak...sebab top to toe..


 Yang ni,mintak maap ye adam.Ibu ngan Babah pon memang guna..Guna setiap hari dan setiap masa..hehehehehehehhe...Dua bulan sekali kita bantai beli stok...suka la ngan bau bedak johnson....nyaman je...

So korang guna yang mana satu tok anak korang..meh la share ngan aku...???

Kat bawah ni aku nye penyertaan. tolong berdoa tok Adam ye..kalo adam menang,adam cium mummy2 yang berdoa tok adam tu sebagai tanda penghargaan..gituuuu....hehehehehhe

Ni la gambar yang aku pertaruhkan....hahahahhahaha..tapi ni dr kamera aku sndr..kamera abg kat sana lebih kurang gini gak la...

Ini gambar Adam ngan Ibu Adam...heheheheheheheheh...apa la masalah ngan lengan ibu Adam tu...saket mata aku nengok...
 Ni Adam ngan Babah......Babah kabo kalo Adam menang,dia nka wat kenduri 3 hari 3 malam...gituuuu.....berdarah telinga aku dengo....cakap memang xnak kalah...









Friday, April 18, 2014

Jom Hafal Surah Al Kahfi ayat 10 Terawal dan 10 Terakhir

Salam jumaat buat pembaca blog yang saya sayang semua. Jom korang kita amalkan baca surah al kahfi setiap hari jumaat. nak hafal pon lagi bagus. baca 10 ayat terawal ni bnyak kelebihannya. jom baca apa kelebihan baca 10 ayat terawal surah al kahfi.

Kelebihan membaca surah al kahfi pada setiap hari jumaat:
1.  H.R Baihaqi) : Rasulullah bersabda: Barang siapa yang membaca Surah Al-Kahfi pada hari Jumaat, maka Allah akan meneranginya dengan cahaya dari Jumaat yang dia baca kepada Jumaat yang berikutnya.”
2. (HR Hakim 3349) : “Sesungguhnya barangsiapa membaca surah Al-Kahfi pada hari Jumaat, nescaya ia akan diterangi oleh cahaya antara dua Jumaat.”
3. (HR Ahmad) : Daripada Muaz Ibnu Anas Al-Juhari, daripada bapanya, daripada Nabi SAW baginda bersabda:
“Sesiapa membaca dari Surah Al-Kahfi, maka jadilah baginya cahaya daripada kepala hingga kakinya dan sesiapa yang membaca keseluruhannya, maka jadilah baginya cahaya antara langit dan bumi.”
4. (HR Ibnu Katsir) : Daripada Umar beliau berkata, Nabi SAW telah bersabda:
“Sesiapa membaca Surah Al-Kahfi pada hari Jumaat, maka bersinarlah cahaya daripada bawah kakinya hingga ke langit, untuknya di hari kiamat dan diampunkannya antara dua Jumaat.”
5. (Tafsir Nur Ats-Tsaqalayn 3: 243) : Rasulullah saw bersabda:“Barangsiapa yang menjaga sepuluh ayat dari surah Al-Kahfi, ia akan memiliki cahaya pada hari kiamat.” 

Hadis ini bersumber dari Abu Darda’.
Imam Ahmad berkata yang daripada Abi Darda’ ra. yakni daripada Nabi saw, Baginda SAW bersabda:
“ sesiapa yang menghafaz 10 ayat permulaan surah Al-Kahf maka terhindar daripada dajjal”
dan
Imam Ahmad berkata, daripada Abi Darda’ ra. bahawa Nabi saw bersabda : “sesiapa yang membaca 10 ayat akhir daripada surah al Al-Kahf maka terhindarlah ia daripada fitnah dajjal.”
Semoga kita semua tergolong dari orang yang dirahmati Allah dan berusaha mendekatkan diri kepada Allah, hendaklah kita ingat dengan sabda Nabi saw yang bermaksud : “sesungguhnya Allah tidak melihat gambaran lahir kamu tetapi Allah melihat batin (hati) kamu.” Sama kita amalkan pada setiap hari Jumaat.

Jadinya kat bawah ni aku sertakan sepuluh ayat terawal dan sepuluh ayat terakhir tok bacaan kit apada hari ini (JUmaat) dan insyallah pada setiap jumaat yang mendatang....

Sekian......Ingat!!!!kena amalkan...assalamualaikum...




Tuesday, April 15, 2014

Jalan2 dating2 kat Sunway

Hoii lama giler x g Sunway. Dulu salu g sunway dating2..ni first time g sunway bwk Adam....nk pekenalkan kat Adam, Adam,dulu ibu dating ngan babah kat sini ler..kuikuikui....dulu babah ko romantik giler adam, da dapat adam, terus hilang romantik..kesian ibu ko nak...hahahahha..ibu kurang kasih sayang babah...gituuuu (mengadu kat blog mcm la laki aku baca blog)...

iat ati nk g Sunway sebab nk cari kasut babah,kasut sukan babah. Susah la weh nak cari kasut size beso. ada sesapa tau x kedai mana jual kasut size 12 or 13.aku g sunway tu g kedai Payless kot nama nya. pon xde gak..ada satu design je size 12..xpekenan pulak..da tu mhl pulak..nk cr kasut sukan tok babah bwk kerja...gila ko xkan nk beli Adidas..Adidas memang ade ler..tu kalo kasut tok bwk jalan memang xde hal la kan..ni bwk keje....kalo ade sapa tau kat mana de jual size beso,korang komen ye kat post ni...

punyala gigih carik parking, kuo kan stroller,g kedai payless udah xpekenan pulak,terus xde mood nak berjalan....pastu kan,aku ni mcm ada syndrom,sebelum kuo umah tu memang da mkn kenyang2 la,,tp kalo da kuo bejalan,walaupon sejam,memang xsah kalo xmkn luo..haa tu la syndrom aku tu...kekekekekeke

so pegi la cr mknn.nak mkn kenny rogers.tp org ramai gak la...xpe,sanggup tggu.da dpt table,terus order,table betul2 kat pintu masuk.memang x strategik betol..xpe..makan punya pasal..

da mkn terus balik...skang ni da ada anak kecik,g jalan da xmcm dulu da.kalo dulu sehari leh kua masuk one utama la,sunway la..skang da xmampu dah....




pastu,ade sesapa yang da ke Pizza Hut ke..ada combo buy 1 free 1 combo...senang je.korang print voucher pizza hut tu...nak tau lebih lanjut, klik SINI
Monday, April 14, 2014

Nasi Ayam Terbaik!!!

Salam semua. Hari sabtu lepas mcm biasa la air xde..sabtu makan luo.ahad air da ade balik.damn, terpaksa masak..hahahahha...aku pon suh la laki aku beli ayam kat paso so kitorang together2 masak nasik ayam.nasik ayam ni da bape kali buat da,resipi asal dr mak mertua,aku pon da bleh ingat da resipi ni.memang terbaik la...nasik tu memang power...

jom tengok gambo..

***hujung bulan ni nak buat 100 bungkus nasik ayam...hehehehehhe...ade sesapa nak tempah ke..tuk majlis kecik2 korang...akikah ke,cukur jambul ke..kalo nak order,mai la...murah je ni...korang emel ke cikpuanfairul@gmail.com

 laki den...hensem x..hhehehehehehe...maap le..aku memang stok puji laki ngan anak sndr je..hehhehehehe
 ayam goreng kicap campur sos tiram..nak lg umphh,,taruk madu sket....










Setel makan, cam biasa la,dua beranak ni tido...aku lak,masih lg mengemas kat dapur,basuh kain 4 kali round..letih oii.da basuh 4 kali round,xsempat kering terus angkut dobi...alaaa dobi yg kena basuh sndr tu..aku g keringkan je..basuh da selesai...


 ohhoiii comelll nya anak ibu ni


 petang sket kita siap2 nak g umah auntie peah..tp auntie peah g shopping lak jalan tar..so g la jln tar jugak nak anto ns ayam tok auntie peah...
tu la cita hari ahad aku.....cita hr sabtu ialah borak2 ngan abang n kakak ipar..diorg dtg tido umah....hehehhehehehehe
Friday, April 11, 2014

Kejap boikot Aura White,kejap nak boikot Fareeda

Salam..ni cuma pendapat aku je la...yg korang jgn cepat melatah lak..aku xpaham la,ye ye aku tau Hanez Suraya tu perampas,ak pon ada laki,semo bini2 ni memang alergik kat menatang perampas ni. Tapi,,xyah la sampai boikot Aura White.

Pastu skang nak boikot tudung Fareeda lak..Sungguh aku xfaham. Iye iye, tudung fareeda memang mahal,xmampu kan..aku pon memang xmampu nk berbelanja beso kat tudung...(kat brg lain I ok..hahhahaha)...tapi dah ko xmampu,betol la dia ckp,xyah pakai..sama gak,minat giler ni kat BMW,tp xmampu kan..so xyah la pakai...and issue nye sekarang,marah bile fareeda rampas tudung ciplak tu semo..aiyoooo,,tu brg dia ok..dia da patenkan brg dia tu..(paten ek ayat dia), kira tu hakcipta dia la..sapa xmrh hooiiii,,penat giler berhempas pulas,memerah tenaga,masa and duet and sekali ada pihak xbertanggungjawab hasilkan tudung yg sama dengan harga yang murah.....xpayah la nak boikot..buruk beno pangai tu nak ajak2 owg lain boikot lak...sekian...ni pendapat aku je tau..yg lain jgn cepat melatah lak..ni blog aku,,sukati la kannn...hehehehehehehhehehe....

cikpuanfairul xde selai pon tudung fareeda,malah ariani ataupon yg seangkatan mahal..tapi cikpuanfairul ade berlamabak tudung Muaz...(tu je yang ai mampu)...................
Thursday, April 10, 2014

Mini birkin for your toddler - bbluvsme

Haa sapa yg ada anak gegirl tu, hadoii leh la beli mini birkin ni..mak nya nak beli birkin memang xmampu..bio anak je la yang pakai birkin...aku pekenan gila la...tapii anak aku laki...hahahhahaha...jom tengok gambo..perhatin!!ni pomot yang xberbayor..aku cuma suke je tengok tu yang aku tolong pomot ni...jom usha gambo..

 aaaaaaaaaaaa....cantek kan..murah je uoollssssss..Rm43.00...

aaaaaaaaaaaa ni lak tutu dress...adoii..cita-cita aku la kan,kot aku ada anak pompuan lah, time raya nnti..nak g beli tutu dress kat calaqisya tu,,pastu anak aku lak pakai tutu dress atas ni..mesti kiuttt nak mamposs.....pangggg!!!!!!!!!anak ko laki hoiiii..tggu second baby nnti yer...hahahahahahhaha....


Sekian............bini fairul melaporkan....
Monday, April 7, 2014

Betol ke Che Ta hadiah kan anak dia BMWX6

Haaaaa,,,,,kerlassss kan anak che ta...aku baca kat beautifulnara.. untung laaaa..aku dulu spm pon melepas kan batok di tangga je..hahahahhahaha....ko pahal lak kan nak ungkit spm ko dulu tu suha...sadis bebeno..hahhahahahaha....tapi anak che ta ni memang pandai pon..semua dpt A ok...untung che ta..walaupon padat ngan kerja sebagai artis, tapi tang pelajaran anak memang dia pandai jaga la....tabik spring kat che ta...

ni la X6 tu..ko hadooo?????aku hado saga semanggang tu jer hah...tu pon jenuh nk bayo nya...hahhahahahahahahahahahahha

Penyakit monday blues aku semakin kritikal

Salam isnin. Aku ni kan tetiap isnin mesti ade penyakit malas g bekerja..eh silap,,tiap2 hari ak ade penyakit ni,cuma hari isnin tu penyakit ni lg kritikal...hahahahahaha..bangun pagi hari isnin aaa mulalah rasa xsehat la,pening la,cirit la....hebat x aku...otak aku leh mempengaruhi badan aku...kehkehkehkeh....

Semalam aku g uptown danau kota, g urut kaki...best nyaaaaa....urut 30 minit rm20..murahh kannn....nnti nak g urut lg lah...tp nk g kedai lain lak..mak cik indon semalam tu picit xterasa sangat..


Thursday, April 3, 2014

Beli susu anak murah weh!!!

Aaaaaa,,tengok tajuk tu...Aku ni kan,kalo takat nak beli susu anak ni,merata tempat dah aku survey. Takat jusco,carrefour,tesco,nsk,giant,99,my mydin, semo laaaa, harga susu memang mahal sket la..Tapiiii skang aku da jumpa da kedai mana yg murah sket compare dr pasar raya yg aku list kan tu... Kedai ni kat area bandar baru sentul. Korang tau x UTC sentul tu...ha sebelah tu ada shop lot..kedai ni kat shoplot row belakang.....meh aku tepek gambo dr pak cik google..





Anak aku minum S26 Step 1. Salu harga S26 Step 1 ni kalo kat pasar raya tok 1.2kg, dalam RM73.00 camtu..kalo mhl pon,mhl singgit lebih,,kalo kurang pon,kurang singgit lebih. Tapi kat kedai ubat cina ni harga tok 1.2kg adalah RM68.00 sajeee..murah la kan bg aku..sebab aku salu beli stok untuk sebulan...kalo takat korang beli sekotak dua,beli kat pasar raya pon xpe la kan..

sekian cikpuanfairul melaporkan..hahahahhahahahahahahaha
Wednesday, April 2, 2014

Hotel Murah di Brincang, Cameron Highland

Haaa, ingat x aku penah cite entri psl hotel bajet ni kat sini. korang klik here tok baca ok..Ni pengalaman aku sndr, hotel ni aku paling puas hati. Tapi ada gak aku nk cerita, aku penah stay Hotel Sentosa. Hotel ni pon ok jugak cuma tang bilik air tu aku kureng sket..tapi overall ok je tau..aku yg gedik lebih. rate masa aku g tu, lau x silap rm70 je rasanya...haaaa,murah kan..meh sini aku tepek gambo. dia area yg ada pasar raya kecik tu.xtau la aku nk ckp.tgk gambo korang tau la kan...


gambo dari abg google je

Pastu aku penah gak stay kat Hotel Kowloon. Ni hari tu aku g rate nya dlm Rm90 camtu. mahal sket dr Hotel Sentosa tapi aku rasa Hotel Sentosa lg ok sket. Terpaksa check in hotel ni sbb pergi kononnya bajet cuti sabtu ahad mana ade org g Cameron kan..sekali da sampai atas, tekejut laki bini..ramai benooooo....

gambo dari abg google je


Kesimpulannya aku ngan laki aku lagi suka Hotel Remix 2. Bukan Hotel Remix 1 tau. Yang ni nombor 2,kat belah belakang....

Tuesday, April 1, 2014

Macam mana nak naikkan traffic kat blog ye???

Haaaa,,,tajuk entri ni memang soklan tau..sesiapa ada tips, jom share..aku ni baru jer berjinak2 lam dunia blog..blogger kat luar sana tu,jom la share cara korang nk naikkan traffic blog...