Tuesday, September 24, 2013

Esok genap 38 Weeks

Alhamdulillah. Kandungan sekarang 37 weeks 6 days...Esok masuk 38 weeks. Dans emalam g check up,,nurse cakap kalo 7 hb 10 xbersalin gak,,dia akan wat surat and 8hb 10 tu kena serah diri kat wad..kena la induce gamaknya...Perasaan??opkos la TAKOT....anak pertama..xtahu saket beralin tu mcm mana...saket nk teran tu mcm mana..saket contraction tu mcm mana..saket kena jahit tu mcm mana...haa semo la xtahu..cuak bebeno dah nih...Moga-moga semua nya dipermudahkan....

Hari tu baru je beli tilam kekabu...jenuh la masuk sogo,,turun sogo,,masuk jusco,,turun jusco xjumpa gak carik sarung tilam yg memenuhi cita rasa....last2 pegi nagoya beli kain and jahit sendiri..lagi kiut...hehehehehehe...


Hujung minggu ni nak bukak balik sarung tu and basuh..pastu baru leh guna..kang gatal2 lak badan anak aku nnti...

Lepas tu mggu lepas sempat la ke PWTC jap aada baby expo..tapi baby expo kat pwtc xmeriah mana pon...sempat grab wet tissue anakku and romper 2 lai jer...skang ni sakan beno beli baju baby...sume comel2..scan ritu doktor ckp baby girl..habeh borong baju warna girl2 je nih..kot esok kua boy,,,tepaksa la ko pakai ye nak baju yg makko beli tuh...eheehhehehehehehehehe.....

Sekian...ntah2 next entry nnti aku da bersalin kan???mana la tahu...hehehehehehe...


Wednesday, September 4, 2013

35 Weeks. Syukur Alhamdulillah

Salam.. ade ke x yer orang baca blog aku nih...dah ler x pomot langsung...hehehehehehe...xpe suha..ni untuk curahan hati ko jer..saje nk gedik2 ada blog...

Alhamdulillah sekarang dah berjaya masuk 35 minggu usia kandungan. dan syukur sesangat sebab xbanyak ragam.cuma malas yang di tahap melampau la sekarang ni..tiap2 minggu baju anto dobi kot..hehehehehehehe..sian my buchuk2 tuh...tepaksa la tahan yer...ai leb my somi...dia lah peracun dan dia lah penawar...

Tapi sekarang ni asek la nak makan durian..ari tu makan D 24..xpenah2 mkn D24,,nk gak rasa..da la mahal..timbang kilo lak tuh..salu beli yg 3 bijik RM10 jer..wat petama kalinya beli D24 timbang kilo..nafsu punya pasal...

So isnin lepas,nurse cakap dah leh pack beg nk ke spital dah..wahhhh xsangka cepat je masa berlalu..hehehehhe...insyallah hujung minggu ni nak basuh baju baby..(bunyi mcm basuh sndr je kan..op kos la anto dobi).... so wiken ni kalo rajen nk cari beg nk bwk g spital..perlu ke??...Mesti lah PERLU..anak sulong katakan..semua perlu BARU....ado paham??kain batik nk pakai masa pantang ponkalo boleh nk baru okay!!!!tp kang kena bebel lak ngan cik somi...lately ni dia banyak bebel..ade je benda nk dibebelnya...

Hmmm,,apa lagi yer..setakat ni rasa barang baby semua dah complete...oohhh,,skang ni tgh giat nk carik tilam kekabu...



Kembang kan idung aku..tapi skang lagi kembang..saje je taruk gambo idong kembang..kahkahkah...