Friday, January 4, 2013

3 bulan dah kami kahwin

Salam. ade ke x ek org baca blog aku nih....blog ni seno nye tuk catitan aku jer...luahan rasa,,luahan hati..

Hmmm,kejap je da 3 bulan dah usia perkahwinan kami..Alhamdulillah,,rumah tangga semakin hari semakin berseri..sayang giler ah sama encik suami...cuma kadang2 tu geram gak ngan laki aku nih...suka menyakitkan hati aku...mcm die dpt kumpul satu point bonus link kalo die saketkan hati aku....pas dah sakitkan tuh,,die leh gelak pulak kat kiter...pastu die suh kite ulang blk,,semata2 tok nk hiburkan hati die...aii bnyk cantek...suka la tuh nk wat aku nmpk bodo2 alah gituh... tp aku still lah syg kan die kan..nk syg siapa lg kalo bukan laki sendiri...

skang ni tgh nk mencari tarikh yang sesuai nk g Melaka. Hadiah dari nescafe gold dah dpt dah..thanks a million to nescafe gold for the great prize an its gonna be our official honeymoon.....hope so!!...coz our first honeymoon tuh,,tak berapa nk honeymoon...honeymoon g cameron,,bleh pulak demam..xder mood lah nk jln...so kali ni trip to melaka hopefully akan enjoy dan menikmati suasana yg lebih santai dan tenang...

ingat lagi,,masa pegi cameron tuh,,,memula pegi ngan famili aku n mak n ayah semua lah...pegi 4 kereta...Exora, Saga,Waja and Frontier....then pas tido semalam tuh,,,diorg semua blk dulu,,,mak ayah aku dtg mula2 naek keta saga aku..pastu diorg mls nk drive,,diowg blk kl naek keta abg aku je..naek la diorg waja tuh...akak aku naek la keta die frontier tuh....aku n laki aku pon bermalam lah lg satu hari lagi kat situh...sebab nyer,,,keta yg tinggal kat kami ade dua bijik..Saga and Exora...aiii kaya benau laki bini ni...sowg satu keta (psst,,exora tu keta pak mentua aku)....aku lak mlm mmg xleh nk bwk,,lagi2 nk turun cameron tuh,,mmg out la mata aku nih..ni pon power dah naek 400 kot... so kami wat keputusan nk bermalam satu malam lagi...heheheheh..mlm tu pon kitowg kuo lah g pasar mlm..ujan ko time tuh,,,redah jugak lah..apedehal..hujan air je pon....haaaahhh,,ko berlagak sgt kan suha,,,,kan dah domam dah..mlm tu tido pon xlena..

esok pagi tuh,,,lepas mkn ubat,,terus turun cameron,,laki aku bwk exora,,aku bwk saga...isi minyak pon lawak je..semua pandang...yelah,,dah isi exora,,,cepat2 aku bwk keta ke depan,,,isi tok saga sekali..yelah,,mana leh letak ganggang minyak tuh..pelik diowg tgk...bwk keta nk turun tuh jgn ckp la azabnye kau2...ngantok giler sbb baru mkn ubat....aku ikut je bontot keta laki aku...huh,,,risau giler..aku sndr pon risau..takot terlelap...tp syukur alhamdulillah selamat sampai....dats y la aku ckp honeymoon aku yg memula tu cam xbest je kan....