Thursday, June 8, 2017

Anmum Essential Grow Amazing - Jom Join Contest!

Nak story sikit kenapa kami tukar from susu FM yang lain ke ANMUM ESSENTIAL ni.

Aku start tukar dari umur Adam berapa bulan ntah...Lupa. Cuma Anmum bukanlah brand yang pertama kita guna ke Adam. Masa tu kitorang bagi brand lain tapi tengok Adam macam xpuas aje menyusu. and susu yang mula2 tu dia minum macam lambat je tau.. Macam x enjoy minum.. Lepas tu kitorang laki bini dok betapa lam supermarket entah macam mana tergerak hati nk try Anmum.

Alhamdulillah sesuai sangat. Sekarang dah pakai Anmum Essential Step 4. Syukur alhamdulillah serasi dengan Adam. Poo poo semua ok. 

Nak tanyala, mostly mummy pilih susu mesti tengok DHA semua tu kan. Haa DHA memang penting tau tapi GA (Gangliosida) pon penting jugak tau. 2 benda ni saling berkait rapat. Nah baca kat bawah ni fungsi DHA and GA.

DHA dan Gangliosida (GA®) terdapat dalam otak dan memainkan peranan penting dalam tumbesaran otak. DHA membantu dalam pembentukan sel-sel otak dan Gangliosida menyokong pembentukan hubungan sel-sel otak. Tumbesaran otak yang pesat semasa tiga tahun pertama amat penting dan ia boleh mempengaruhi perkembangan kanak-kanak dari segi emosi, sosial dan kognitif.  

Pencinta Anmum ni!  hahahahahahahahahha.


Kajian menunjukkan 1 daripada 4 orang kanak kanak di Malaysia mengambil GA® 40% lebih rendah daripada purata pengambilan GA® dalam sehari. Selain daripada makanan berasaskan ternakan seperti daging dan telur, pengambilan GA® boleh dipertingkatkan dengan susu dan produk tenusu.  Anmum™ Essential dirumus dengan DHA dan Nuelipid untuk paras GA® yang lebih tinggi dan tanpa gula tambahan****.  Anmum™ Essential juga mengandungi prebiotik FOS dan Inulin. Persekitaran usus yang baik adalah penting untuk penyerapan nutrien yang efektif. Selain itu, Anmum™ Essential juga mengandungi vitamin dan mineral yang penting untuk membantu tumbesaran kanak-kanak.













Haaaa dah baca kan!!! The best part is Mummy berpeluang untuk memenangi 5x Limited Edition Anmum Essential Kits.
Caranya mudah sahaja. 

Jawab 3 soalan di bawah dan jangan lupa sertakan Nama, Emel and Tel No. di ruangan komen. Jom join.


Soalan 1: DHA dan Gangliosida (GA®) terdapat dalam otak dan memainkan peranan penting dalam tumbesaran otak. (BETUL/SALAH)

Soalan 2: Anmum™ Essential dirumus dengan DHA dan ________ untuk paras GA® yang lebih tinggi dan tanpa gula tambahan.

Soalan 3: - Lengkapkan slogan "I want my child to Grow Amazing _________ (in not more than 10 words)
*Nak jawab in Bahasa Melayu pon boleh*



Tunggu apa lagi. Jom join sekarang. Pakat ajak ramai2 ye join!

Contest ends 22 June 2017. Moh join. Kita nk cari 5 pemenang.

11 comments:

Unknown said...

Azzy haryanty mansor
Emel : arefieyziey8853@gmail.com
0175160720
Soalan 1 : betul
Soalan 2 : neulipid
Sialan 3 : I want my child to grow amazing with anmum and anmum is the best for my child.

Yeaa... ank sy pun mnum anmum tau.. setiap ibu mahukan yang terbaik untuk anak.. sudah semestinya sy pilih anmum essential. Anmum essential satu-satunya susu Growing up milk yg tiada gula tambahan dan dilengkapi gangliosida dan DHA untuk brain development. Tumbesaran ank saya sgt membanggakan.. Dengan anmum saya tak perlu risau lagi.. #Anaksihat ibugembira #tqanmum

Mrs Fuzy sweetsourleyra said...

menarik tapi anak2 semua dh besar..

Norkhairul Asfaniza said...

1. Betul
2. Nuelipid
3. I want my child to grow amazing and success in education.

Sekarang ni saya sedang mengandung 6 bulan, Insyallah memang nak bagi anak minum Anmum. Tapi kalau menang,nak bagi Anmum Materna pon lagi bagus.

Norkhairul Asfaniza Ibrahim
012 3492201

mrhanafi said...

Wah.. Bagus juga nie untuk anak.

Susu yang sesuai memang diperlukan anak membesar..

Fiza said...

Betul
Nuelipid
I want my child to grow amazing and healthy with the right nutrient in anmum essential.

Hafiza Bt Samhusin
Emel: fizairfansyafi2007@yahoo.com

Mar Mansor said...

good luck ye..anak saya tak minum susu ni
JanjiKita

Kin Naz said...

Good luck pada semua.

Rosazliza Ramli said...

1. Betul
2. Neulipid
3. I want my chid to grow amazing to develop my child to be more intelligent and creative.

ROSAZLIZA BINTI RAMLI
O13-2472431
eza.azliza1103@gmail.com

Sue said...

1. Betul.
2. Nuelipid.
3. I want my child to grow amazing and healthy with anmum essential

Shuhaila Meor Suhana
No. 25 laluan hulu bercham 12 bandar baru putra 31400 ipoh.

Sall Sally said...

Khairul Musalmah - 011 3302 4899

1. Betul
2. Nuelipid.
3. I want my child to grow amazing in whatever she do in the future.

Wan said...

Muhd Redhwan Md Isa
Tel No. 011 1002 0005

1. Betul.
2. Nuelipid.
3. I want my child to grow amazing and in education as well as in the future undertaking,