Monday, April 15, 2013

Berita gembira

Assalamualaikum. Syukur alhamdulillah masih ingat lg password blog nih..kuikuikuikui....

Nak cerita sket masa mula2 tahu positif mengandung. Ya Allah. time tu akan saya ingat sampai bila2..indahnye saat dan ketika itu. cuma xberapa nk indah sebab suami tiada di sisi...

Masa tu kami laki bini blk kg...blk ipoh on friday,then ahad aku sowg je blk kl coz suami cuti semggu and dia nk dok kg nk tlg kat kedai bapak sedaranya.... so kat kg tu pon,,mak mentua aku pon tanya lah,,lom ade rezki lagi ke,aku pon ngan konfiden nya,ckp la,lom ade lagi mak...kehkehkehkehkeh....(xtahu pon sebenornye da ada baby lam pewut time tuh)....

So hari ahad tu aku pon blk sengsowg ke kl,naek ets smpi kl sentral,,and kebetulan hr tu period mmg da lambat tau..lamat dlm 2 mggu....aku dah ckp dah kat laki aku,,blk nk terus test..die ckp jgn..jgn dulu...sbb kang kalo negatif die yg jd mangsa keadaan..mangsa drama swasta aku...ehhehheheheheheheheh.....so aku pon blk la naek tren ngan muka yg masam sbb suami xbg beli dulu pregnancy test tuh...perjalanan dua jam dr ipoh ke kl rasa mcm hape ntah..korang leh x bayangkan perasaan aku,,dah la period lambat 2 mggu,,nk beli upt test suami xbg lak kan...pastu dan2 lak diana danieele bunting pelamin, fasha sandha bunting pelamin, kwn aku yg kawen saing2 aku pon da peknen....hadoiiiii....

So sesampai nye kt kls entral,,nk g tandas jap la...kua je tandas,,eh ada guardian lah...masuk guardian beli krim pelembap sbb dah habes,,on da way nk byr tuh kaki ni dan2 je g amek upt test...lantak la,,byr jer....xyah bg tau suami..time tu da nekad dah,,kalo negatif,,,diam2 je..xnak sedih2 dah...

blk umah sampai mlm...esok pg nye baru test....bedebar2 kauuuuu.....

jeng2,,akhirnya positif..Ya Allah,,syukur ke hadrat illahi..akhirnya dpt gak anugerah pemberian mu Ya Allah....time tu terus menitik air mata....

terus kol suami pg2 tuh,,,yang laki aku ni lak,,kol xangkat,,kite punya la semangat + terharu + sedih + gembira nk bg tahu die,,dia xangkat fon lak...so aku kol adik ipar aku,,,,suh die pass hp kat laki aku,,,n lg sekali laki aku ngah tidur,,adik ipar aku pon pegang kan lah hanpon kat telinga laki aku..dahsyat kan laki aku......

ak pon ckp la.....

Bini : bang,,ayg ngandung.....
Laki : yeke...nnti abg blk kite bincang!! (mamai2)
Bini : nk bincang ape nyer????mcm kite ni lom kawen je awak ingat kan!!!!

selang berapa jam kemudian..lepas mamai en suami hilang.....

aku kol dia lagi...

Bini : bang,ayg ngandung nih...abg ni cam xsuke jer...
Laki : awak g beli jugak kan test tuh..
Bini : bang,ni namanye naluri keibuan...hehehehehehe..abg ni cam xsuke jer..
Laki : bkn xsuke,,xtahu nk ckp ape...(laki aku terkejut lg nih)



Ha,,,yg sebenornye,,2 kat atas tu,,negatif....tu yg laki aku xbg test awal2 tuh...tapi due yg kat bwh tu positif..yg pic ketiga tuh,,masa kandungan 6 mggu...pegi jumpa doktor,,doktor ckp tggu lg semggu test blk...so mggu depannya aku pon test lah blk,,and syukur alhamdulillah,,maseh positif...and warna nye pon makin pekat....


Sekian......