Tuesday, September 22, 2015

Pencarian ZooMoo!

Mummy!! Attention!! Jom baca jom!!Again tuan belog sentiasa je kann ada news and update untuk mummies supaya x terlepas peluang aktiviti, games or what so ever untuk anak-anak kita semua.


Mummy yang free pada 24-27 September 2015, boleh la singgah ke Sunway Pyramid sebab ada macam2 aktiviti untuk anak2 kita. Macam last week, tuan belog pegi ZooMoo event di Sunway Putra Mall,suka la dak adam tu..macam2 menan dia main.mewarna la, main lego la...biler si maskot flash tu keluo, mula la dia punya mood robot tu sampai..penakut kemahen..terus betuko jd robot..elok je kaku xgerak...konon dia buat robot gitu si flash tu xnampak la ke dia...ko hengat ko ada super power ke adam..hahahahaha


kretip anak ibu..bangga ibu (sambil libas tudung)

main ye nak...banyak lego...ibu x koser nak beli kan ko lego..wat saket kaki ibu je kang terpijak merata2 kt lantai

dia tgh betul kan stool tu..jauh pulak..nak bg dekat ngan table...gituuuu....hahahahahahaha

ada pulak pelekat tampal kat tangan..eksaited la dak adam



So kali ni nak cerita pasal ZooMoo...ada yang dah tengok ke cerita dia kat astro channel 619. Cerita pasal penduduk zoomoo, Flash yang merupakan jurugambar binatang liar. Flash ni konon nya selalu la tersesat dlm pada dia tangkap gambar tu..tersesat dekat habitat haiwan tu. so kawan2 dia yang akan selalu bantu dia..menarik kan...nak tambah lagi menarik lagi, mummy bukan saja boleh menonton malah boleh jugak download ZooMoo app ni dekat play store. so anak2 kita boleh la main dekat tab..menarik kan..xyah dok tunggu aje cite dia kat tv..

Dan lebih menarik lagi, ZooMoo dah launching animal card. Apa fungsi card ni? Mummy boleh unlock cute babies, boleh choose to feed or clean animals and for parents, card ni boleh juga bagi kita knowledge psl animals like habitat, foods and their kelebihan.
So, macam mana nak dapatkan animal cards ni? Senang aje. Zoomoo ni bekerjasama dengan Sunway Shopping Malls so korang boleh dapatkan animal cards ni dengan membeli belah di Sunway shopping mall...kalo nak info lanjut, boleh la tanya dengan diorg ni...

So mummy, wait no more. hurry download this fun app on Play Store and have fun!


Dekat bawah ni character cerita ZooMoo. aku paling suka Latif tu...nama pon latif uolls...mesti kalo x mak dia,or bapak dia,mesti salah sorang melayu..kahkahkahkahkah...

AFRINA
Amazing swimming skills and an uncanny ability to tell changes in weather because of her highly sensitive whiskers. Afrina is fast and is good at sneaking up to the others without being noticed.

BABY DJ
Baby DJ may not be the biggest member of the crew, but he sure is the loudest. With his headphones, bling and cheeky grin, his mission is to turn the tables on all things animal and get everyone up dancing. For a little monkey, he sure brings a big party!

LATIF
Latif is the Cool cat! Vain, laid back, generally unflappable except when it comes to his mane. He knows he is King and assumes the stature of royal. He is the big brother the others go to for advice.

FLASH
An engagingly good-natured photographer, Flash is dedicated, dependable and very charming. He copes with his busy workload with genial humour and a constant can-do attitude.
*******************************************

psssssttttttt... fes time sebeno nya pegi sunway putra mall tu..eh x biasa pulak..salu panggil the mall..nak lagi old skool,dedulu panggil yaohan...alaaa korang semo mesti x tau kan... sonok plak pegi situ..sebab kat tingkat bwh tu kan,bnyk gile pilihan kedai makan....cantik besusun je..suka2..cantik nandos dekat sana.aku kalo mkn kt nandos, mesti order soup and garlic bread dia..suka la garlic bread dia..terasa umpphh dia tu.....yg paling best suka pegi padini concept store dia..beso mcm kat mid valley tu..pilihan baju budak pon best weh...



member tengah jakun tgk lrt..jenuh ibu adam tunggu 5,6 bijik lrt lalu..punya la dia x bagi naik sbb nak tgk lrt tu lalu depan mata dia..hoi adam..lrt tu untuk naik, bukan untuk di tatap...hai la anak...

2 comments:

amylia zuliana said...

ada event ape ek kat sunway..mcam event permainan lego je ek?

cikpuanfairul said...

event zoomoo tu..ada permainan legi sekali untuk bebudak main...aktiviti mewarna pon ada