Friday, April 8, 2016

Mungkin belom ada rezeki lagi

Assalamualaikum. Hari Jumaat penghulu segala hari...

Nak share pengalaman duka...xde lah duka mana pon...sebenarnya kami laki bini dah lama plan nak ada anak...sekarang adam pon dah 2 tahun 6 bulan...aku plan nak peknen bila umo adam da 1 tahun lebih gitu...sampai la sekarang belom ada rezeki lagi....masih mencuba...

nak dijadikan cerita, last period aku bulan Feb, 17 Februari. So supposed 17 March lah period kan...sampai la hari ni xkunjung tiba....da kat 2 minggu lbh lewat....minggu pertama lewat, aku beli upt kat guardian,ala yg murah je..RM5.80 rasanya..hasilnya negatif...xpe...mebi kecik lagi so xleh detect...jenuh la aku positifkan diri sendiri....selang 3 hari aku pegi beli lagi..beli yg sama tu lah..RM5.80... cek pon negatif jugak...then selang 2 hari aku cek lagi..pon positif....sampai la jumaat last week,sebelom blk kg,aku gatal lagi beli...pon negatif jugak....hampa kecewa...anggap la belom sampai lagi rezeki...

Semalam aku xsedap hati..saje je gugel2..ada ke check upt negatif tapi mengandung..makkk aiii ade je kes mcm aku ni....pastu aku baca yg diorg ni beli yg clear blue tu..mahal ok upt jenis nih..gasak lah...aku pon beli gak..konon nya yg clear blue ni dia leh kesan seawal2 kandungan....aku pon beli..gigih cek pagi tadi weh...hasilnya tetaplah NEGATIF.....Allahuakbar....tak apelah mungkin belo rezeki adam tok dapat adik.....kecewa nya jagan dikatala......tak apelah..cuba lagi..alhamdulillah aku dah ada Adam...Lagi sedih pada yang belom ada cahaya mata.....pucuk pangkalnya bersyukur....

Selamat berhujung minggu...nnti mood aku dah ok,ak kembali update blog balik...

1 comments:

Siqah Hussin said...

Siqah masih tiada rezeki anak lagi. Sentiasa postififkan diri maybe belum rezeki Allah nak bagi. Insyallah akan datang. Amin. Doakan saya ye :)