Saturday, July 12, 2014

Cerita Basi

Ni cerita basi bila ntah ni...ada hari apa ntah,aku terlupa nk tengok lauk tok bubur adam...gigih selongkar peti ais..seb baek ada carrot ngan kentang...so leh la buat bubur....isi ayam memang aku beli stok untuk seminggu...kadang2 tu baru tukar ngan salmon fillet,tenggiri...kalo mcm aku lupa nak top up lauk bubur dia,memang bubur campur ikan bilis je la..kot ada carrot,campur carrot..hehehehehe...ini budak sekarang kuat makan ooo..satu mangkuk dia leh habes....so memang tetiap pg sebelom g keje memang aku wat bubur dia siap2...

 ni lak bayam campur isi ayam....aku paling malas nk guna bayam..tapi si adam ni suka beno kalo aku wat bubur taruk bayam..so kalo nk guna bayam,time wiken leh la...ko tau la kan,bayam ni banyak bebeno pasir dia......aku kalo basuh bayam,ada lam 2 baldi kot guna...hahahahahahhahahaha.....selak selai2 basuh...so time wiken je la ko makan bayam ye nak...


gambo terbaru..da 9 bulan dah anak ibu.....ibu sayang kamu adam....

4 comments:

Iola said...

nyum nyum sedapnya kan adam :D

Cik Puan Fairul said...

hhihiihhihihiih

Tinta Lana said...

Salam.

Singgah kak..

Berselera adam ek.. mak saya babysitter..dapat baby yg kurg makan, minum pun takmau..tak tahu nk buat mcmna dah..

Cik Puan Fairul said...

salam tinta lana.salam kenal..

tu lah..adam ni selera mkn nya kuat betol..heheheh....baby yg mak jaga tu,mak nya kena rajen la cuba mcm2 nk tgk anak suka mkn apa...mcm adam,mcm2 da saya cuba,last2 baru tahu dia suka kentang...heheheh..so dalam bubur,kentang memang menu wajib