Monday, July 7, 2014

Horlicks Chocolate Baru Yang Sangat Sedap

Hidden Hunger?

Apa yer maksud hidden hunger ni? Hidden hunger ni dalam erti kata melayu ialah (kelaparan tersembunyi). Isu pemakanan yang berkaitan dengan kekurangan mikronutrien, yang masih wujud di kalangan kanak-kanak di Malaysia.



Sejak diperkenalkan di seluruh dunia lebih 100 tahun lalu, Horlicks® telah mengekalkan kedudukannya sebagai produk yang berkualiti dan berkhasiat yang membantu kesihatan seisi keluarga. Jenama ini dipercayai para ibu yang arif sejak bergenerasi, hubungan yang telah dipupuk oleh jenama ini menerusi penambahbaikan ketara rumusannya selama ini. Hari ini, formula Horlicks® boleh membantu menangani ‘hidden hunger’ (kelaparan tersembunyi), isu pemakanan yang berkaitan dengan kekurangan mikronutrien, yang masih wujud di kalangan kanak-kanak di Malaysia.



“Wanita dan kanak-kanak daripada kumpulan berpendapatan rendah di negara-negara  membangun selalunya paling teruk terjejas, tetapi kajian tempatan di Malaysia menunjukkan bahawa kanak-kanak sekolah di kawasan bandar seperti KL dan PJ juga turut mengalami kekurangan mikronutrien termasuk vitamin D yang penting bagi penyerapan kalsium. Kekurangan zink, zat besi dan iodin juga diperhatikan di kalangan kanak-kanak di Malaysia. Oleh itu, adalah penting untuk memberitahu ibu-ibu dan mendidik kanak-kanak sejak kecil untuk makan dengan betul dan mengamalkan diet yang seimbang yang mengandungi karbohidrat, protein, vitamin dan mineral,” tambah Profesor Khor.



KIDS WANT TO BE TALL, SHARP, STRONG!!!


Sekarang ni Horlicks dengan rasa bertanggungjawabnya telah mengeluarkan produk terbaru okeh. Khas untuk kanak kanak yang sedang membesar. Dah namapon coklat kan,mesti la sedap gabung lak ngan rasa horlicks...memang sedap gils!!korang shoudl try okeh. Mak pak yang hidden hunger leh try jugak...kihkihkihkih...


Aku yakin anak or adik2 korang mesti suka.ye dak??minuman horlicks coklat...nama pon coklat...so harga horlicks coklat ni aku kopipes tok korang yer...

Pek 200g (RM6.50)
Pek 400g (RM10.50)
Pek 1kg (RM21.50) 
Pek 2kg (RM42.00)
Pek 3 in 1 (RM10.50) 

Dipenuhi 23 khasiat penting, termasuk kalsium untuk pertumbuhan tulang yang kuat, protein untuk membina tisu badan serta multivitamin dan mineral, Horlicks® Chocolate baru mengandungi kebaikan semula jadi susu, barli malt dan gandum untuk membekalkan keperluan pemakanan keseluruhan kanak-kanak.

Pek 200g (RM6.50)
Pek 1kg (RM21.50) 
Pek 400g (RM10.50)
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.



***aku da try dah,bukan adik or anak korang je suka,ada sowg mak yg xsedo diri tu pon suka gila babeng hah ngan horlicks chocolate ni.... #ailamakgilababengtu

12 comments:

Azrin Rahim said...

horlicks chocolate xpernah try lg..sebb biasa minum susu dutchlady chocolate shje

Cik Puan Fairul said...

try la sedapppp.....

Saeful Zain said...

Buleh try ni, dh terbiasa dengan ducthlady choc. Nmpak cam sedap hu3..

syazrah tarmin said...

sedap ke kak ?? hee :D

najla mohayidin said...

yummy mcm sodap. kak jom join GA jom

http://najlamohayidin.blogspot.com/2014/07/giveaway-sulung-by-me-ramadan-mubarak.html

jemput join :)

Cik Puan Fairul said...

to saeful zain - sedap ok..u shud try..

Cik Puan Fairul said...

syazrah tarmin - sedap sayang..horlicks kan memang sedap.tp yg coklat ganda2 sedapnya...

Cik Puan Fairul said...

to najla mohayidin - sedap....

Slamdebt.com said...

Kunjungan singgah di rumah agan :)

Iola said...

tak pernah cuba lagi.. :D nanti nak try

Cik Puan Fairul said...

iola - yup...kena try...sedapppp gilossss

Lucy Saputri said...

cerita sedap