Tuesday, April 7, 2015

Gemuk is AWESOME

Yes..memang awesome....tu la kata2 aku tok sedapkan hati aku...ahhahahahaha....sebab xmampu nak disiplin kan diri tok diet...

Perlu di ingatkan aku nak diet bukan untuk cantik tapi untuk kesihatan..sebab bila badan dah berisi,kita mcm x fit..wat kerja sikit dah penat...nak2 time nak mengejo adam kat shopping mall..baru kejo sket,dah tercungap2 mak ko adam...

So kat bwh nia da tips yang aku akan guna pakai laaaa....mls nak taruk tips yang mcm extreme sangat..kit akasik tips yg mcm ringan2 dulu...dah boleh follow yg kat bwh ni baru kita wat sekali ngan exercise....


***Tips kurus ni daripada orang yang berbadan gemok kepada orang gemok yang lain***

1. Banyakkan minum air kosong
- air kosong, teh hijau (green tea), air halia, air limau nipis.
2. Jangan berlapar (kalo pose lainc erita la yer)
3. Elakkan minuman bergas.
- ni paling banyak kandungan gula.
4. Breakfast kena amek.paling penting ni weh.kalo korang xamek bekpes,berkemungkinan beso kita akan mkn bnyk time lunch.
5. Makan dengan kerap sekiranya lapar,tapid engan kuantiti yg sedikit.daripada makan dengan kuantiti yg bnyk dua tiga kali je kannn.
6. Elakkan mkn selepas pukul 7 petang. Kalo nak mkn lepas pukul 7,mkn yg ringan2 dah ler....
7. Berhenti makan sebelum kenyang.
8. Elakkan pengambilan garam dalam makanan.

Dulu aku pernah wat Diet Atkins sekejap.tapi cam biasa la,iman xkuat..benti la..pas benti tu terus mendadak badan naik...sekarang ni mcm da insaf sket...insaf hanya di bibir je...tapi mulut stil menganga je kalo disuap makanan..hhahahahahahahah

bak kata abam - GEMUK IS AWESOME

Tahniah abam....anda memang layak untuk menang....

#gemukisawesome

6 comments:

Hidayah Suhailee said...

lepas jak sesaat abam turun.. terus viral ayat tu. haha.. gemok is awsome

cikpuanfairul said...

heehhehehe.....biasa la..semo benda pon nak di viralkan..hehehe...

salam kenal hidayah...

Dunia Zumal said...

memang tak sangka Abam dapat
#gemukisawesome

Dunia Zumal said...
This comment has been removed by the author.
mama 3farhanah said...

Menjadi ayat trademark ni

cikpuanfairul said...

dunia zumal - ha ah...xsangka sbb abam pendatang baru kan..rezki nama nya ni...

mama farhanah - hehheheheh...mmg pon...konpiden sket diri ni yg leh dikatakan gemss jugak..ehhehehehe