Wednesday, April 23, 2014

Cerita minggu lepas di One Utama

Ha, lepas je event Johnson's Baby tu,aku pon g la terjah jusco nye market. nak beli sayur2 n ikan sket. mcm ni la rutin mingguan aku...beli sayur n ikan salmon tok wat bubur adam.buah pon beli sket tok wat puree. puree tu aku salu bg belah petang. so far,adam paling suka epal.aku bg plum,dia xsuka.pear pon dia suka gak. mummy yg kat luar sana tu,apa lagi ye buah yg sedap yg kita leh bg? komen sket....

Event tu abes lebih kurang kol 11 kot..sekejap je..eh..lam kol 12 kot..hahahahah..pelupa gilak.maklumlah aii suka mkn semut...kihkihkih...aku nk cita ni,yang aku sonok sungguh beli ikan salmon kat jusco tu..sebab nampak mcm fresh je...compare kat tempat lain yg aku salu pegi lah..xtau la kan kot aku pegi pagi,memang la nampak fresh...hahahahahha..harga leh tahan mahal sket..kalo fillet tu,sekilo RM60.00..sekilo okay...aku beli satu keping je. cukuplah tok wat bubur alm 5 hari..potong kecik...campur brokoli la,kadang2 campur bayam la,kentang la...kobis bunga la...gilir2 kan dengan sayur..salmon je yg aku tetapkan..kalo salmon abes,aku ganti ngan ikan bilis..hehehehhehehehe...korang camna lak wat bubur tuk anak korang..meh la share..aku ni first timer ni...ilmu xberapa nk tinggi sgt..yg tinggi ego je..hehehehehehe...

So,ada x sesapa tau kat mana leh carik ikan salmon yg murah2...kalo boleh yg lam bentuk fillet la...aku ni memang dr lahir keje nak senang je...xtau pasal apa pemalas beno...one utama tu jauh beno kalo sesaja nk g beli salmon je kan...aku da beli kat carrefour wangsa maju...tapi cam x se fresh one utama lah...kat OU tu,salmon dia memang teliur la tgk...gebu2 oren je...

So pas beli sayur,buah,ikan, tu pon abes lam RM50....xpe la..demimu anak...anak bio makan yg berkhasiat..mak ko segala mak nek berkhasiat dia x gemar...not my taste dia kabo..hehehehehe...kat bwh opis aku tu kan,selalu je subway tu ramai gile org lunch, tapi aku sket pon xterasa terpanggil nk lunch kat situ...hish,apa brg makan sayur lam burger,ko kalo nk mkn burger kena mkn burger abg burn...baru mencabar...ehhehehehehe...

 ni laki aku la ni,ingatkan dia nk tangkap gambar aku,sekali dia wat video lak.lengan aku tu memang saket mata aku tengok.apesal beso bebeno...nak tejojol biji mata aku nengok..lantak la...hahahhahaha...aii bahagia dpt mkn sesedap...time ni kan,mc tu ada wat game sket,pastu dpt la hadiah lotion..lotion ok.aku memang suka brg free.sapa la xsuka brg free kan...teruja betol aku tgk org dpt lotion kecik..hahahahahaha



Cita pasal ini budak,sekarang da susah nak tido ooo..tido time malam je.siang dia main sesaja.tido pon sejam dua je.pastu bantai main lagi...adam,ibu xdpt wat keje tau.kang kalo tinggalkan,menangis lak.dia nk kita tunggu je depan dia.haih,kot leh main sorang xpe..xjadi keje diwatnya...adam oi..jangan banyak pangai eh. ibu ngan babah keje.atok ngan nenek jaga adam.adam jangan nakal2 tau...



Tengok gambo anak,dan2 rasa nk mintak blk awal..dan2 rasa xsedap badan,dan2 rasa nk demam...hahahahahhaha...dahsyat tol aku ni...adam rilek je ibu dia menggelabah giler....

2 comments:

Nor Fadzilah Mohd Yusof said...

Assalam sis..comelnye adam! Hehe..
Biase la budak besa ni xnk tdo cpt..anak sy pun tdo lewat skang..hehehe...bersabar la yer..dorang baby sekali jer...

Cik Puan Fairul said...

wslm..salam kenal yer..skang ni adam da xmo tido sgt dah..sian ibu nya..tepuk tepuk nk tido kan adam..sekali ibu adam yg tetido..