Monday, September 8, 2014

Are you caring for his skin the right way???

Haaaa international sungguh tajuk post aku ni kan...so berbalik kepada tajuk post aku ni...are you caring for his skin the right way?of course la kita yang mak2 ni memang sejak dari azali nak yang terbaik je tok anak kita..we believe and we care to bring only the best and good products to our baby.....

So kalo kita sebut je psl baby, ramai yang dah sedia maklum dengan produk Johnson's kan..bukan je baby guna,mak pak baby pon guna....korang jgn xtau,abang aku sndr guna johnson baby oil tok rambut dia...kihkihkihkih...sungguh x gentleman.but who cares kan sbb bau dia sangat menyenangkan...ehhehehehe..

okeh berbalik pada johnson..aku kalo cite bab abang aku ni kang,sampai 3 minggu ponlom tentu abes..abang aku sangat unik ok...unik dengan lawak bodoh dia...hehehehehehehe...but i loike....

So,mummy, pernah x dengar pasal doktor budak? doktor budak ni satu aplikasi dalam talian untuk menjawab segala pertanyaan dan soklan mummy2 semua...so xyah la kita time ada appointment ngan doktor je baru tehegeh2 nk tanya mcm2 soklan kan..so sekarang ni korang leh tanya kat website http://www.doktorbudak.com/. Sekarang ni ada dekat 25 orang pakar perubatan yang dedikasi dan bilangan doktor ni dijangka akan meningkat...good job..aku suka la idea ni..leh tanya online je..senang...

Nah korang add fb doktor budak ni.. https://www.facebook.com/Doktorbudak

So berbalik pada penjagaan kulit anak kita. korang pon tau kankulit baby memang halus mulus..so penjagaan dari peringkat bayi amatlah penting. Penggunaan produk yang betol dan tepat dan dirumus khas untuk menjaga kulit bayi. 

Memahami dan Menjaga Kulit Bayi dengan Cara yang Betul:

1. Memilih produk yang khusus untuk baby korang sebab bulan yang pertama, baby mudah tok mendapat kulit kering dan juga jangkitan.
2. Johnson Baby top to toe memang sesuai untuk diguna kan dan terbukti berkesan selepas dibandingkan dengan jenama yang lain.




3. Penting untuk mummy semua bersihkan muka,leher,tangan dan punggung dengan teliti dan bersih setiap hari.


Petua/Tips untuk penjagaan kulit bayi:

·    1. Pertama sekali, pilih produk penjagaan kulit yang betul yang dirumus khas sebagai selamat dan lembut untuk bayi.
·     2. Selepas mandi, sapukan losyen atau minyak urut pada kulit bayi untuk mengekalkan lembapan di dalam kulit bayi.
·     3. Adalah penting untuk sentiasa berwaspada dengan sebarang petanda kerengsaan kulit, terutama pada lipatan kulit seperti leher, bahagian dalam siku dan di belakang lutut di mana kotoran, peluh atau lembapan berlebihan boleh terperangkap. Sebarang ruam hendaklah segera dirawat untuk mengelakkannya daripada menjadi bertambah teruk.  
4. Ibu-ibu juga boleh menolong mengurangkan pendedahan bayi kepada perengsa dengan mencuci pakaian dan peralatan tempat tidur baru sebelum digunakan, menggunakan penghalau dan jaring nyamuk untuk mengelakkan gigitan serangga, dan menjauhkan bayi daripada matahari bilamana mungkin.

So selain daripada petua/tips dan cara menjaga kulit bayi kita, aku nak bagi tau ni...penting untuk kita membelai atau mengurut manja anak kita..korang boleh guna kan Johnsons Baby Bedtime produk yang mengandungi pati Naturl Calm yg boleh melegakan bayi dan membantu bayi tidur dengan lebih nyenyak.

Ni produk Johnsons Baby Bedtime



aku suka guna yg ni tuk urut adam...adam pon suka...


So jom tengok gambar masa event hari sabtu lepas dekat One Utama. Last sekali tu ada sesi mengurut bayi kita dengan cara yang betul. Otak tuan belog sangat tepu sebab terlampau banyak sangat ilmu yg kita first mum ni xtau dan x aware.hehehehehhehe..





#JBstoriesinabottle

next post aku akan blog psl Johnsons Baby Day and Night Regime. stay tune mummy2 semua..

14 comments:

mama amir said...

Suka bau yg bedtime...dengan kita2 rasa nk tido...

nana zarina said...

Peminat setia johnson ni

www.villavitaminibu.blogspot.com

Cik Puan Fairul said...

mama amir - yup...saya pon suka...sambil urut adam,sambil sental daki kita sekali..kihkihkih

Cik Puan Fairul said...

nana zarina - hehehehe...saya pon....

Syima Syaz said...

Anak saya sensitif, tak boleh pakai product lain.. nanti habis badan dia gatal2 teruk + dia ada eczema. Dia cuma boleh pakai moogoo skincare je...

sheAYANG said...

Saya sampai skang pakai body bath johnson. Bau dia soft je. Rasa diri ni mcm baby. Huhuhuuu...

Cik Puan Fairul said...

salam kenal syima...yup..kalo ada sensitif skin,elok pakai moogoo..yg johnson ni pada yg xde sensitif skin.hehhehe....

Cik Puan Fairul said...

salam kenal sheayang...wahhhh sampai ke beso pakai...ini memang betol2 hebat...kihkihkihkih

mama 3farhanah said...

Salam perkenalan..anak saya semuanya pakai produk johnson ni. Baunya wangi

Rebellioncute Mischievous said...

produk Johnson's bby mmg wangi baunya kn..

Cik Puan Fairul said...

salam kenal mama farhanah..huhuhuhu...bau memang sgt wangi dan menenangkan.hehehhe

Cik Puan Fairul said...

salam kenal rebellioncute..mak aii susah tol nyebut namanya...hehehehhe..yup..mmg wangi brg johnson.

Wenwink Kidu.Duki said...

hi puan fairul. hihi
1st kite nk ucp tq sudi lwat blog kite. hihi

urm wen x gune produk jhonson... my first baby ni wen pilih teddie product. beli kt cosway je.. ok gak... besr btol nye...

part urut baby ni... teringin pla nk attend benda2 gini... urut baby bljr kt utube jeee hihi

Cik Puan Fairul said...

hi wen....tima kasih singgah blog saya...