Wednesday, September 10, 2014

Johnson's Baby Day and Night Regime!!!

Haaaa hari ni nak stori mori sket pasal Johnson's Day and Night Regime ni. ape ko merepek ni suha.udah ada Day and Night pulok. Meh aku explain.aku paham pembaca blog aku ni semer stok cam aku gak...semer nak terang lg bersuluh..suka taw korang ni nak suh aku taip panjang2...hahahhahahahahaha....so meh tengok apa tu Day and Night Regime......



Haaa kat bwh ni korang leh tengok item apa yag ada kat set Siang dengan Malam ni...

Day Regime

Night Regime

SO, produk apa yg aku suka yer??.....

kang kalo aku kata semua produk aku suka,ada je yg ckp cliche sangat jawapan ko tu suha...hhahhahahahah...So kat sini aku nak bg tahu brg apa yg aku kerap guna..pertama sekali mesti lah Johnson Baby Top to Toe. and kalo aku rajen,tok mandi petang tu aku akan capai lak Bedtime Wash. Macam yang aku cakap la,kalo aku rajen..sbb kat bilik air yg salu ada top to toe je.yg bedtime ni aku letak gak lam bilik air..tp manjang lupa je nak capai...ahahhahahahahahah...pastu aku suka tisu lembap.aku salu pakai yg biru tok lap segala comot momot lepas adam makan..kalo kuo g jalan pon,aku bwk gak wet tissue ni...pastu aku suka guna baby oil yg pink tu....urut2 dr lutut ke kaki adam...(ni pon time aku rajen je..time wiken yg betol2 free lah baru aku wat).tapi hakikatnya aku memang gun ahari2 tau baby oil ni tp bukan tok Adam, lebih kepada menanggal kan mekap atau nama saintifiknya daki kat leher...kihkihkihkih..ooo lupa lak,lg yg aku selalu guna da tentu nya la bedak...adoyai....bedak leh lupa lak....ha tu je lah brg paling top and most wanted yg aku salu guna and mesti restock setiap bulan kalo beli barang dapo dekat NSK....

eh jap nak lari tajuk...sapa selalu beli brg dapo kat NSK Selayang..aku memang ada masalah lah ngan NSK ni..susah nau nak dpt beli minyak cap SAJI..ataupon SERI MURNI..yang ada cuma lah minyak matahari dan minyak jagung and minyak zaitun...waddehellll.....ke aku je yg alami perkara ni....


So berbalik balik dengan Johnson's ni,,bnyak kan barang Johnson's aku guna...da tu aku nk jwp semo benda aku guna korang kabo jawapan aku sgt cliche nnti..hehehehehhehehehehh......

tissue tu aku tetuko ngan set night regime lak..lantak ahhh...hehehhehehhe



Setakat ni aku memang berpuas hati ngan produk Johnsons baby dengan Adam...Kulit adam pon bukan jenis yg sensitif...xtau la kan kalo guna brand lain cana..sbb dr lahir lg mmg guna johnsons..

Meh nak stori pasal Johnsons Baby Night Regime ni..pic kat atas tu korang leh tgk produk yg under night regime ni...nak cita pasal urut tok baby ni...penting tau untuk kita belai dan urut anak kita sebab boleh membantu baby tok tidur lebih lena....xde benda lain yg mummy semua mahukan selain tido lena diwaktu mlm....tol x....??







nak cara yang betol,tengok pic bwh ni yer mummy semo.jomla sekali sekala kita belai anak kita ngan urutan kan...





nengok gambo adam ni ha,pas je aku anje2 belai n urut sket2,selang sejam je dah ngantok...kalo salu tuh,jgn ko harapla aku nk tido kol 10 mlm gitu...melainkan seharian dia xtido...ni pas je urut,minum susu,dengo aku tazkirah sokmo....terus dia tido...


So mummy semua.......korang pernah x urut baby korang...ce bg pendapat sket...ada perubahan x lepas urut tu..???

4 comments:

Zayani Zulkiffli said...

Saya pakai jugak Johnson's baby ni, tapi untuk diri sendiri :)

http://nurulzayani.blogspot.com/

Cik Puan Fairul said...

salam kenal zayani...ibu adam pon pakai tok diri dia gak..heheheheheh

Miss Moon said...

Salam kenal Zayani

Kak moon pun mmg pakaikan Johnson baby utk baby akak ....

suka bau produk dia org ...sebab dah membesar mmg baby bau Johnson ...

Haha kalau lepas urut mmg baby tido lena

Cik Puan Fairul said...

omaigod....kak moon komen blog kitew....tapi kak moon,ni blog cikpuanfairul..bukan blog zayani...hehehehehehehehehehhe.....