Thursday, September 11, 2014

Liebster Award!!! dari abie-shidah blog

Hari ni dah khames da weh. cepat je masa skang ni. bawak2 la insap suha oi....

eh melalut lak. so hari ni nak jawab 11 soklan dr tuan punya blog ni http://abie-shidah.blogspot.com/

(a) Apakah satu benda yang tak boleh anda tinggalkan untuk sehari.
hmmmm... nampak mcm kacang je kan soklan ni..tapi amek masa gak aku nak jwb ni...aku rasa aku nak jwb dari sudut pandangan agama lah....cewahhhhhh!!!sila jgn muntah okeh...so jawapan dr seorang muslimah sudah tentu nya SOLAT...heheehehehhee...tol la kan...jawapan pon nak cliche uolsss...hahahhahaha....
(b) Apakah makanan kegemaran anda?
aku paling suka masak tempoyak ngan pucuk ubi..haaa tapiiii hanya mak aku sorang masak je aku suka..kalo orang lain masak,xberapa nak innn...sebab mak aku kalo masak,kaw2 punya bnyk mak aku taruk tempyak tu,pastu pucuk ubi tu memang mak aku potong betol2 halus lah...puas hati giler..makan ngan nasik panas...sedap...
(c) Dalam sehari, baper kali anda pakai h/p?
yang ni aku sndr xlarat nak kira.....kalo aku unisntall whatsapp ngan we chat,mebi aku leh kira gak la bapa kali aku pegang...hehehehehe
(d) Kalau anda stranded kat island sorang2 dan diberi 1 wish utk anda sendiri, apa yang anda minta?
kalo situasi gitu, aku redha je dengan apa yg bakal berlaku.....cuma 1 je wish aku,aku berdoa supaya Allah jaga anak aku sebaik mungkin...
(e) Warna kegemaran anda?
merah
(f) Anda terjumpa time capsul, adakah anda opt utk future atau the past?
aku akan pilih the past....sebab aku nak ubah masa depan aku supaya lebih berjaya...kita kasik pulun blk study kat kolej dulu,bio dpt result gempak,bio dpt keje yg gempak....
(g) Byk2 artis perempuan dlm Malaysia nie, saper yg anda minat?
one and only Dato Siti Nurhaliza
(h) Kalau anda diberi option utk berkahwin dgn artis lelaki malaysia, siapa yg anda pilih?
Aku akan pilih dato jalaludin hasan..lorr,,awat ko pilih dia suha??eh bio lah..aii suka laki romantik...tua pon tua lah...janji romantik...hehehehehehe



(i) Namakan satu ciri lelaki idaman.
mcm jwpn aku kat atas tu...romantik plg penting
(j) Antara buah strawberry dan betik, mana satu pilihan anda?
betik..sbb setakat ni xpenah jumpa betik masam lg...
(k) Rumah idaman anda?
banglo lah wehhhhh...#dasartaksedodiri



So,kat sapa aku nak nominate ni,aku pon xtau.......hehehehehehhehe...pemalas ya rabbi haih...ahahhahahahahhaha

2 comments:

Iola said...

waoo datuk jalal uuu heee

Cik Puan Fairul said...

hahahahah..aii loike yg romantiik uolssss