Tuesday, September 23, 2014

Cerita basi hujung minggu lepas

Assalamualaikum semua pembaca blog aku...nak tanya la,ada x yang nak bertukar blog list ngan aku...jom weh..aku mcm nak wat blog list tok aku sndr la kat sidebar ni..sapa yg nak,komen korang punya link okeh....nak lam 10 je kot....kalo ada yg sudi la kannn...tp korang masuk kan jugak blog aku kat blog list korang...

Okeh...jom sambung cerita basi minggu lepas.cerita hari sabtu,lepas je balik pegi baby expo kat pwtc tu,terus pegi ong tai kim beli lauk...nak masak uols...gigih masak walaupon jam da kul 4 lebih...hahahhahahaha.lauk tu pon da selamat dihadamkan...teliur pulak bile tengok sotong goreng tepong tu balik..sabtu tu terlebih rajen so kita masak tom yam campo ngan sotong goreng tepong...yehaaaa!!!puas weh mkn sotong goreng tepong...kalo kat kedai tu nak makan bnyk pon asek la otak ni mengira harga nnti...





Pasal sabtu tu aku dah terlebih rajen,so ahad nye aku qada' la blk...hahahaha...ahad pg pas bekpes,terus melilau cari tempat..xtau nk g mana...last2 pegi masuk pertama kompelks..konon nak g beli monopod..sungguh la ko ni suha..owg len da berkurun beli..ko baru nk beli...eh lantak la...aku beli monopod RM12..so aku beli sekali bluetooth shutter dapat RM25..murah weh..monopod+shutter RM25..ooo tapi aku xbeli kat pertama tu,mhl nak mamp...aku beli kat masjid jamek....pas dah beli,otw nak blk singgah basuh keta,soh sempat la monopod ngan adam...nak angkat tggi malu,taruk la bwh..ko mampu ker monopod taruk bwh..sia2 beli...hahahahahhahaha








Haaaa,kat bwh ni lak wat sup sayur adam..sup bodh2 je..aku potong bwg merah,sket je amek taw..suku darpd sebijik yg beso tu,pastu bwg putih satu ulas je...tumbuk bg lumat pastu tumis ngan minyak olive oil...tumis ngan isi ayam....dah wangi sket aku buh la segala mcm sayo yg ado lam peti ais...tok kali ni,aku buh tomato,bayam,kentang...dah masak sampai lembut,ak blend....pastu bg gitu jer..adam suka giler....asek bubur je kan..sekali sekali kita mkn sup sayur...




4 comments:

Yan Saflina said...

sedap nya makanan baby..huhu..boleh buat utk baby saya esok..hehe..:D


ohh..sis di tag di segmen ni : http://bluepinkiey.blogspot.com/2014/09/segmen-kenapa-kesihatan-itu-penting.html

Cik Puan Fairul said...

tenkiu yana...

Blog Owner said...

Assalamualaikum Cik Puan Fairul,

Saya dah link your blog..
Jemput singgah di sini : http://whateverapa-apasahaja.blogspot.com/p/blog-page_2.html

Thanks..

Cik Puan Fairul said...

terima kasih blog owner...rasa mcm xsetanding nganr ed mummy,cik epal ngan kathyjem pon..blog kitew baru setahun jagung...hehehehhehehehehhe....terima kasih bebanyak2...